petak, 23. prosinca 2011.

Barcelona podarila devetku L'Hospitaletu

U posljednjim uzvratnim susretima španjolskog Kupa kralja nije bilo nikakvih iznenađenja. Prvoligaši Barcelona i Valencia bez problema su osigurali prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Trećeligaš koji je u prvom susretu poražen s minimalnih 1:0 izdržao je deset minuta, a tada nakon povlačenja u šesnaestercu sudac pokazuje na bijelu točku. Najstrožu kaznu u vodstvo 1:0 pretvara Pedro. Devet minuta kasnije Xavi proigrava Fabregasakoji u sredini pronalazi Iniestu i Barcelona podiže svoju prednost na 2:0.
U 23. minuti velika greška gostujućeg stopera, loptu mu uzima Thiago Alcantara i vara golmana za 3:0. Već tada je bilo jasno da se gostima ne piše dobro do kraja susreta. U 28. minuti domaći trener Pep Guardiola se uhvatio za glavu. Naime nakon jednog sudara s vratarom Iniesta je ostao ležati na terenu, a liječnička služba je zatražila zamjenu. Ipak čini se da ozljeda nije teža jer je Iniesta samostalno odšetao u svlačionicu. U 35. minuti lijepu dubinsku loptu šalje Fabregas te pronalazi Xavija koji povisuje na 4:0. Gostujuća obrana je na velikim mukama i gotovo svaki napad Barcelone donosi paniku u redovima trećeligaša, a "petarda" je puknula u 43. minuti. Strijelac je Tello.
Muke za L'Hospitalet nastavljene su nakon samo četiri minute igre u drugom poluvremenu. Tello je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu na koju natrčava Cuenca i zabija za 6:0. U 54. minuti novi jedanaesterac za Barcelonu, a ovaj put je siguran Alcantara i već je 7:0. Loša vijest za goste je da trebaju na terenu još provesti 31 minutu, a domaćini nikako ne izgledaju kao momčad koja je zadovoljna s trenutnim rezultatom.
U 64. minuti Tello prima loptu na rubu šesnaesterca i nakon nekoliko koraka precizno pogađa donji lijevi kut nemoćnog gostujućeg vratara koji po osmi put mora vaditi loptu iz svoje mreže. Nakon toga zaprijetili su i gosti iz slobodnog udarca, ali Pinto brani. Po tko zna koji put lopta je kružila oko gostujuće obrane da bi na kraju sam ostao Cuenca i to je 9:0.
I onda, nakon 90 minuta konačno se oglasio sudac i odsvirao kraj te označio prestanak noćne more za L'Hospitalet koji na kraju može biti zadovoljan što odlazi sa samo devet komada u svojoj mreži.
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...