nedjelja, 4. prosinca 2011.

Guardiola: "Moramo ustrajati bez obzira na rezultat protiv Madrida"

Trener katalonske momčadi bio je prezadovoljan predstavom svojim momaka u pobjedi od 5:0 protiv ekipe Levante u okviru La Lige. On je također najavio odmaranje čak 13 igrača u utakmici protiv BATE Borisova u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka.

Cesc Fabregas je sa 2 gola probio led, a onda su redom Cuenca, Messi i Alexis završili posao na Camp Nou stadionu. Barça je još jednu utakmicu završila bez primljenog gola kod kuće i tako postala jedina ekipa koja je to uspjela.
"Postigli smo 5 golova protiv četvrtoplasirane ekipe La Lige, ali je istina da nakon svega što smo postigli ni to mi ne djeluje tako puno", rekao je Pep nakon utakmice. On također podvlači činjenicu da tim mora ustrajati tijekom cijele sezone u svojim namjerama i da navijači Barçe itekako igraju veliku ulogu.
"Ovi igrači nikako ne zaslužuju nedostatak podrške jer su i previše dali za ovaj klub. Sezona je duga bez obzira šta se dogodi u utakmici protiv Real Madrida i u našoj bližoj budućnosti.  Ima još dosta da se igra i mi idemo svojim putem." 
Kako se El Clasico igra već sljedećeg tjedna, Guardiola odbija biti samouvjeren, naglašavajući kako ovi Barcelonini rezultati nemaju nikakve veze kako će ona igrati protiv Real Madrida. "Činjenica da smo odigrali dobro ne znači da ćemo igrati dobro i sutra, jer Madrid igra drugačiji nogomet. Barça igra na veliki posjed lopte u svojim nogama i dosta je lakše kad nam druga ekipa to prepusti tako da mi lakše napadamo, ali protiv Madrida to ne ide tako lako jer je nemoguće zadržati loptu u svojim nogama tako dugo." 
Na pitanje da li će početi El Clasico sa 3 igrača u obrani, Barçin strateg je bio jasan: "Igranje sa 3 obrambena igrača je dobro kada ste dominantna ekipa, ali kada niste, to je vrlo teško, ne samo protiv Real Madrida nego protiv bilo koje druge ekipe u svijetu."
Pep je naglasio da će u utakmici protiv BATE Borisova sredinom sljedećeg tjedna odmarati čak 13 igrača, a to su Victor Valdes, Carles Puyol, Dani Alves, Eric Abidal, Javier Mascherano, Seydou Keita, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez i David Villa. Barça će 10. prosinca u El Clasico ući sa drugog mjesta La Lige i 3 boda zaostatka za Real Madridom koji inače ima i utakmicu manje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...