subota, 3. prosinca 2011.

Najava: FC Barcelona - Levante U.D.

Ovog prvog vikenda u prosincu na rasporedu je 15. kolo španjolske Primere. U ovom kolu Primere Barcelona će kod kuće na Nou Campu dočekati ekipu Levantea.

Levante je ekipa koja ove sezone, na iznenađenje mnogih, igra odlično i trenutno se nalaze na odličnom 4. mjestu, dok se Barcelona nakon pobjede nad Rayom od 4:0 približila Realu na 3 boda, ali i uz utakmicu više u odnosu na Real Madrid. Utakmica između Barcelone i Levantea se igra danas (subota) na Nou Campu sa početkom u 20:00 sati. Sudac ove utakmice će biti Jose Antonio Teixeira Vitienes.
Barcelona je u utorak vanredno odigrala utakmicu 17. kola protiv Raya budući da će u vrijeme odigravanja tog kola igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu. Barcelona je dobila tu utakmicu 4:0 i tako se približila vodećem Realu na 3 boda, ali ipak uz utakmicu više u odnosu na Real. U susretu sa Levanteom imperativ je pobjeda i vrlo je vjerovatno da će se to ostvariti budući da Barcelona kod kuće ima odličan skor. Do sada u Primeri Barcelona je odigrala 8 utakmica na Nou Campu gdje je zabilježila 7 pobjeda i jedan neriješen ishod uz gol razliku od 34:0. Znači, još uvijek se čeka lopta u mreži Barcelone na Nou Campu.
U utakmici protiv Raya u utorak se ozlijedio Brazilac Adriano, te će on propustiti ovaj susret protiv Levantea, ali bi možda mogao biti spreman za utakmicu Lige prvaka protiv Bate Borisova. Izuzimajući ozlijeđene Afellayja i Adriana, Guardiola će na raspolaganju za ovaj meč imati 19 spremnih prvotimaca. Na pretposljednjem treningu uoči Levantea prisustvovalo je upravo 19 prvotimaca plus tri igrača B tima i to Isaac Cuenca, Oriol Rosell i Rodri. Posljednji trening će Barcelona, kao i obično, odraditi na dan utakmice u 11:30 na Nou Campu.
Levante je u ovoj sezoni do sada najprijatnije iznenađenje u Primeri i do prije par kola su čak bili i vodeća ekipa lige. Ekipa trenera Juan Ignacio Martineza ove sezone igra odlično i trenutno se nalaze na odličnom 4. mjestu sa 26 osvojenih bodova. U dosadašnjih 13 odigranih kola zabilježili su 8 pobjeda, 2 remija i 3 poraza uz gol razliku 23:12. Nakon fantastičnog starta u ligi, u zadnjih 5 kola u ligi rezultati variraju te su tako zabilježili 3 poraza i 2 pobjede od kojih je jedna u posljednjem kolu kada su kod kuće pobijedili ekipu Sportinga iz Gijona sa 4:0. 
Levante je do sada u gostima odigrao 7 utakmica i zabilježio 3 pobjede, 2 neriješena rezultata i 2 poraza uz gol razliku 9:7. Za utakmicu sa Barcelonom trener Martinez neće moći računati na igrače kao što su Juanlu, Barkero, Nano, Aranda, Jorda i Mateu. Stoga popis putnika za Barcelonu izgleda ovako: Munua, Navas,Rodas, Juanfran, Del Horno, Javi Venta, Ballesteros, Pedro Lopez, Cabral, Farinós, Pallardo, Iborra, Welington, Xavi Torres, Valdo, El Zhar, Kone i Ruben.
Barcelona i Levante su do sada u Primeri odigrali 12 međusobnih susreta. Barcelona je ostvarila 8 pobjeda, 3 susreta su završena neriješenim rezultatom dok je Levante zabilježio samo jednu pobjedu. Od 12 međusobnih susreta, 6 njih je odigrano na Nou Campu gdje je Barcelona upisala svih 6 pobjeda. Prošle sezone Barcelona je kod kuće pobijedila Levante sa 2:1 (Pedro x2). Dok je uzvrat na stadionu Ciutat de Valencia u maju mjesecu završio rezultatom 1:1 i jedini gol za Barcelonu na tom meču je postigao Keita.
Utakmicu kao i uvijek pratite na našoj stranici Barca TV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...