ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Leo Messi - Majstor za finala


Leo Messi uvijek ispuni očekivanja u važnim utakmicama i dosad je uspio zabiti barem pogodak u devet od ukupno jedanaest finala otkad je na klupi Barcelone Pep Guardiola, postigavši ukupno 15 pogodaka.
Kup Kralja 08/09 (1 pogodak): Kod rezultata 1-1, Messi preuzima odgovornost i zabija za vodstvo. Momčad je na kraju pobijedila rezultatom 4-1 i osvojila prvi trofej pod Guardiolom.
Liga Prvaka 08/09 (1 pogodak): Pogodak glavom protiv Manchester Uniteda u Rimu koji je podebljao vodstvo Barcelone na 2-0 i time im donio treću titulu u toj sezoni.
Španjolski Superkup 09/10 (2 pogotka): Pobijedivši Bilbao rezultatom od 1-2 u gostima, FC Barcelona je dovršila posao pobjedom od 3-0 na Camp Nou. Messi je postigao drugi i treći pogodak i osigurao Barceloni četvrtu titulu u istoj godini.
Europski Superkup 09/10: Iako nije uspio postići pogodak u finalu u Monacu protiv Shakhtara, što mu se po prvi put dogodilo otkad je na klupi bio Guardiola, Messi je asistirao Pedru za pobjednički pogodak.
Svjetsko klupsko prvenstvo 09/10 (1 pogodak): Jedan od njegovih najpoznatijih pogodaka, postignut prsima, donio je Barceloni prvi naslov Svjetskih klupskih prvaka u klupskoj povijesti. Messijev pogodak u produžecima donio je momčadi šestu titulu u istoj godini.
Španjolski Superkup 10/11 (3 pogotka): Zahvaljujući Messijevom hat-triku Barça je uspjela nadoknaditi zaostatak od 1-3 iz prve utakmice i pobijediti Sevillu rezultatom od 4-0 u uzvratnoj utakmici.
Kup Kralja 10/11: Tek drugi finale u kojem Messi nije uspio postići pogodak te jedini poraz u finalu otkad je klupu preuzeo Guardiola. Real Madrid pobijedio je rezultatom 0-1.
Liga Prvaka 10/11 (1 pogodak): Silovit udarac izvan šesnaesterca uhvatio je Van der Saara na krivoj nozi te doveo Barçu u vodstvo. Barça je na kraju slavila protiv Manchester Uniteda na Wembleyu rezultatom 3-1. To je bilo drugo finale Lige Prvaka u kojem je Messi postigao pogodak.
Španjolski Superkup 11/12 (3 pogotka): S tek nekoliko treninga u predsezoni, Messi je postigao 3 pogotka protiv Real Madrida kroz dvije utakmice finala Španjolskog Superkupa. Jedan je postigao na Santiago Bernabeu u utakmici koja je završila 2-2, a dva je postigao u uzvratu na Camp Nou u pobijedi rezultatom 3-2.
Europski Superkup 11/12 (1 pogodak): Messi je iskoristio pogrešku u Portovoj obrani i postigao Barçin prvi pogodak u pobijedi 2-0. Guardiola je time osvojio svoj drugi Europski Superkup na klupi Barçe.
Svjetsko klupsko prvenstvo 11/12 (2 pogotka): Dva spektakularna pogotka u nedjelju protiv Santosa donijela su Guardioli njegov drugi naslov Svjetskih klupskih prvaka i njegov 13. trofej otkad je sjeo na klupu Barcelone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...