nedjelja, 11. prosinca 2011.

Još jedan trening Barçe na Bernabeu

Utakmica između dvije najbolje europske momčadi, dvoboj dva najbolja nogometaša današnjice, susret dvojice ponajboljih trenera i još puno toga, sve to je El Clasico. Upravo jedan takav odigran je na Santiago Bernabeu gdje je Real Madrid dočekao Barcelonu. Iako su domaćini poveli nakon 22 sekunde gosti se kući vraćaju s tri boda, a prvenstvena utrka je opet izjednačena.

Od dana kada je objavljen raspored španjolskog nogometnog prvenstva cijela nogometna javnost je s nestrpljenjem iščekivala upravo ovaj dan, veliki susret između Kraljevskog kluba i Barcelone. Iako je svaki El Clasico važan dodatnu napetost uoči dvoboja stvorila je prednost s kojom je Real ušao u susret. Naime nakon 14 odigranih utakmica domaćini imaju tri boda više, ali u utakmicu manje.
I ovaj, 261. El Clasico, imao je svoju malu uvertiru. Naime Jose Mourinho se nije pojavio na konferenciji za novinare već je poslao svog pomoćnika Aitora Karanku. Međutim nakon svega što je rečeno i napisano kada je lopta krenula s centra sve je ostalo na igračima.
Nakon samo 22 sekunde igre Real je došao u vodstvo. Victor Valdés radi nevjerojatnu pogrešku i poklanja loptu Di Mariji koji pokušava pronaći Benzemu, ali se lota odbija do Özil koji pokušava s ruba šesnaesterca. Njegov udarac je blokiran međutim sam je ostao Benzema koji iz blizine zabija za 1:0. U sedmoj minuti pogreška na drugoj strani. Sergio Ramos gubi loptu, Messi je sam krenuo prema golu domaćina, ali njegov udarac u korner odbija Iker Casillas.
Četiri minute kasnije glavom pokušava Benzema, ali bez veće opasnosti za Valdesa. U 19. minuti iz daljine je svoj udarac iskušao i Cristiano Ronaldo, bez problema za gostujućeg vratara. Nešto kasnije iz slobodnog udarca prijeti Xavi, ali njegov udarac ide točno u Casillasa. U 25. minuti još jedna velika prilika za Kraljevski klub. Benzema odlično ostavlja loptu za Ronalda koji se sam nalazi na rubu šesnaesterca, ali mu lopta odlazi preko noge pa nema opasnosti za Barcelonu.
Nakon točno 30 minuta igre Barcelona se vratila u susret. Messi je krenuo u solo prodor i zatim pronašao Alexis Sáncheza koji pogađa donji desni kut Casillasovog gola za 1:1. Nakon izjednačujućeg pogotka gosti su preuzeli inicijativu i imali loptu više u svojim nogama, ali većih opasnosti nije bilo pa se na odmor otišlo s 1:1.
U nastavak susreta oba trenera ulaze s istim igračima koji su i počeli susret, a prvu opasnost gledatelji su mogli vidjeti u 50. minuti kada Ronaldo pokušava iz slobodnog udarca. Uz dosta sreće gosti u 52. minuti dolaze u vodstvo. Xavi je pokušao iz daljine, lopta je pogodila Marcela i potpuno prevarila Casillasa te se lagano od stative odbila u mrežu.
U 62. minuti opet kombiniraju Messi i Sánchez, opet je Casillas uspješniji. U idućem napadu pokušaj Messija iz slobodnog udarca odlazi malo pokraj stative. U 65. minuti glavom uzvraća Ronaldo da bi samo minutu kasnije gosti povećali svoje vodstvo. Nakon centaršuta s desne strane koji je uputio Dani Alves najbolje se snalazi Cesc Fabregas koji Barceloni osigurava veliku prednost.
Priliku da i definitivno zaključi utakmicu imao je Xavi koji se ipak ne snalazi najbolje u vrlo izglednoj poziciji. Real prijeti preko Benzeme i Higuaína međutim bez potrebe za intervencijom Víctora Valdésa. U 84. minuti odlično prolazi i puca Kaká, ali još bolje reagira Valdés. Sličnu situaciju u idućem napadu propušta Iniesta. Do kraja susreta Barcelona nije dopustila Realu da napravi ozbiljniju priliku te je upisala vrijednu pobjedu.
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...