utorak, 17. siječnja 2012.

Alexis Sanchez po statistici treće najbolje pojačanje Barce zadnjih 10 godina

Transfer Alexisa Sancheza u redove Blaugrane nije razočarao apsulutno nikoga. Moramo priznati da je dovođenje Alexisa bilo klasično „kockanje“ Pepa Guardiole. Ipak je to mlad igrač koji je tek „eksplodirao“. A taj mladi čileanac je odgovorio Pepu i svim ljubiteljima plavo-crvenih na najbolji mogući način, svojom adaptacijom i svojim zalaganjem na terenu.



Prema pisanju La Tercera-e Alexis ima treću najbolju debitantsku sezonu u posljednjih deset godina sa sedam golova u petnaest utakmica. Čileanac pogađa svakih 133 minute provedene na terenu. Naravno, ono što je vrijedno spomena jeste da je u istoj ovoj debitantskoj sezoni Alexis proveo van terena skoro dva mjeseca.

Prema ovoj statistici Sanchez je u svojoj prvoj sezoni bolji od mnogih zvijezda koje su nosile dres Blaugrane u posljednjih deset godina. Među tim igračima su i Zlatan Ibrahimović, Thierry Henry i Ronaldinho.

Samo su dva igrača imali bolji učinak u svojoj prvoj sezoni u dresu Blaugrane. To su Samuel Eto'o koji je u 18 utakmica postigao čak 16 golova i zabijao je svake 123. minute. Važno je napomenuti kako je Kamerunac odigrao svih 18 utakmica punih 90. minuta.

Drugi igrač je također debitant ove sezone. Naime riječ je o Cescu Fabregasu, koji je stigao ovog kolovoza iz Arsenala i uspio da postigne 13 golova u 22 odigrane utakmice, što u principu znači da je pogađao svake 132 minute provedene na terenu.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...