srijeda, 25. siječnja 2012.

Najava: FC Barcelona vs. Real Madrid CF

Sredinom ovog tjedna u Španjolskoj su na rasporedu uzvratni susreti četvrtfinalnih parova Kupa Kralja. Tako se u srijedu igra drugi El Clasico ove sezone u okviru Kupa Kralja, nakon kojeg će biti jasno tko ide dalje u polufinale, a tko se oprašta od tog trofeja.

Barcelona je za sada puno bliže prolasku u sljedeću rundu, budući da iz prve utakmice na gostovanju u Madridu imaju solidnu zalihu od 2:1 dok je za Real sigurno da se nakon ovog poraza neće lako predati i da će tražiti osvetu na Nou Campu. Utakmica se igra danas (srijeda) na stadionu Nou Camp sa početkom u 22:00.
Ovu odlučujuću utakmicu će suditi Fernando Teixeira Vitienes. On je rođen 28. srpnja 1971. godine u Santanderu. Suđenjem se počeo baviti 1992. godine, a u Primeri je počeo suditi 2003. godine. Od tada pa do danas je sudio oko 150 susreta. Od 2009. godine se nalazi i na listi FIFA-inih sudaca. Ove sezone je Barceloni sudio utakmicu sa Getafeom u ligi, dok je Realu sudio u ligaškoj pobjedi nad Espanyolom, te pobjedi Reala od 3:2 nad Malagom u okviru Kupa Kralja. Također je već jednom ove sezone sudio El Clasico, i to onu prvu utakmicu Superkupa koja je završila rezultatom 2:2. Pomoćnici na današnjoj utakmici će mu biti Victoriano Diaz Casado i Manuel Angel Torre Cimiano. Četvrti sudac na utakmici će biti Victor Manuel Gomez Rios.
Barcelona je prošle srijede napravila veliki korak ka polufinalu ovog natjecanja pobjedivši na Santiago Bernabeu sa 2:1 golovima Puyola i Abidala. Nakon toga su u nedjelju uspješno odradili gostovanje kod Malage i sada mogu svu pažnju usmjeriti na današnji susret sa Realom. Sigurno je da Barcelona ima ogromnu prednost pred ovaj susret, međutim u ovu utakmicu Barcelona mora ući maksimalno angažirano i oprezno, jer u suprotnom Real bi mogao Barceloni stvoriti velike probleme. Ipak, Barcelonina uzlazna forma od utakmice sa Espanyolom pruža veliku nadu da će se Barcelona nakon ove utakmice naći u polufinalu.
Guardiola, baš kao i za susret u Malagi, protiv Reala na raspolaganju neće imati četiri prvotimca. To su duže ozlijeđeni Villa, Afellay i Fontas, te Seydou Keita koji se nalazi na Afričkom Kupu Nacija. Barcelona je u utorak navečer trenirala na glvnom terenu Nou Campa, te je na njemu prisustvovalo 19 igrača koji će konkurirati za utakmicu sa mrskim rivalom iz Madrida. Guardiola za ovu utakmicu računa na 16 spremnih prvotimaca, te 3 igrača B tima Cuencu, Dos Santosa i Sergi Roberta.
Nakon poraza od Barcelone u prvoj utakmici četvrtfinala, spominje se da je u Realu došlo do sukoba na relaciji Sergio Ramos i Mourinho. Nakon toga iz Reala su demantirali bilo kakve razmirice, mada rekli bismo gdje ima dima ima i vatre. Da sve ne štima u i oko Reala vidjelo se na utakmici Primere proteklog vikenda, kad su navijači zviždali Jose Mourinhu. Sigurno je da sve ovo ne pogoduje ekipi Reala jer nije dobro da se ovakve stvari događaju, a pogotovo ne pred ovako važnu utakmicu sa Barcelonom. Zanimljivo je da je Barcelona ove sezone pobjedama nad Realom prvo u Primeri zatim i u kupu prekinula dva dobra niza pobjeda koje je Real imao. Naime, prije poraza od Barcelone u Primeri od 1:3, Real je nanizao čak 15 uzastopnih pobjeda. Dok je od tog susreta pa do prve utakmice u okviru kupa sa Barcelonom, Real nanizao 7 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.
Usprkos ovim kompleksima od Barcelone, Real će sutra pokušati pobijediti i po mogućnosti slaviti prolazak u polufinale na stadionu svog najljućeg protivnika. To će Mourinho morati uraditi vjerovatno bez Khedire i Di Marije koji su ozlijeđeni. Oni nisu prisustvovali treningu u utorak jer su radili na oporavku u teretani. Treningu je prisustvovalo 18 prvotimaca uz dodatak nekoliko igrača iz mlađih kategorija. Treningu nisu prisustvovali ni Granero, Diarra i Pepe koji su radili neke posebne vježbe. Baš kao i pred prvu utakmicu, Mourinho će popis igrača koji će konkurirati za utakmicu objaviti na dan utakmice. Trener Reala je na press konferenciji izjavio da su Granero, Diarra i Pepe lakše ozlijeđeni te će igrati samo ukoliko budu potpuno spremni.
Nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Kralja, Barcelona je sada povećala svoj broj pobjeda nad Realom u okviru Kupa Kralja na 15, dok je Real ostao na svojih 10 pobjeda uz 5 neriješenih susreta. U povijesti El Clasica u okviru Kupa Kralja Barcelona je do sada tri puta imala prednost nakon prve utakmice odigranog u Madridu. Zanimljivo je da su se sva tri dvoboja dogodila u okviru četvrtfinala kupa. Davne 1926. godine, Barcelona je u prvom susretu kupa savladala Real u Madridu sa 1:5 uz 4 gola Samitiera.
Uzvrat u Barceloni je završen 3:0 uz još dva gola Samitiera i prolazak Barcelone dalje. Nakon toga, u sezoni 1958/59, Barcelona je na gostovanju u Madridu savladala Real sa 2:4 uz po dva gola Suareza i Kocsisa. Uzvrat je odigran u Barceloni i uz nova dva gola Suareza susret je završio sa 3:1 u korist Barcelone i Barça se plasirala u polufinale. U sezoni 1961/62, Barceloni za prolazak u polufinale nije bila dovoljna ni pobjeda od 0:1 na prvom susretu u Madridu. Budući, da je u uzvratnoj utakmici Real slavio sa 1:3.
Prijenos utakmice, kao i uvijek, moći ćete pratiti na našem blogu: Barça TV.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...