nedjelja, 15. siječnja 2012.

Barcelona svladala Betis i upisala nova tri boda

U nedjelju navečer odigran je i ostatak 19. kola španjolskog prvenstva. Barcelona je teže od očekivanoga svladala hrabri Betis, koji se otvoreno suprotstavio katalonskoj momčad, i tako došla na pet bodova zaostatka za Realom.

Barcelona je na domaćem terenu dočekala Real Betis nakon što je u subotu Real Madrid slavio u Mallorci i otišao na osam bodova prednosti. U sedmoj minuti igrač Betisa Jorge Molina izbija u situaciju jedan na jedan s vratarom Barcelone, ali Victor Valdes uspijeva obraniti njegov udarac. Minutu kasnije, nakon udarca iz kuta, Dorado puca glavom, ali Valdez opet brani. U tim trenucima Barca je opasno živjela i nije bilo za očekivati ono što će uslijediti.
U desetoj minuti Alexis Sanchez uposlio je Cesca Fabregasa koji pogađa vratnicu, a na loptu natrčava Xavi i zakucava je u mrežu. Samo dvije minute kasnije akcija Barcelone po lijevoj strani; Andres Iniesta daje na stranu loptu Sanchezu koji centrira po zemlji u sredinu gdje se nalazi Leo Messi. On lagano pogađa za 2:0. U tim trenucima Barcelona je pokazivala koliko nogomet može biti nevjerojatno jednostavna igra.
Sljedećih desetak minuta Barca je dominirala, ali u 22 minuti Montero upošljava Castra koji nalazi Valdeza na krivoj nozi, ali ne uspijeva smanjiti rezultat i šalje loptu iznad mreže. I u sljedećim minutama katalonska momčad je dominirala, ali Betis je uspio smanjiti rezultat na 1:2. Molina je izbio sam pred Valdeza te ga je zaobišao, ali je otišao previše u stranu i vratio loptu Sevilli na vrh šesnaesterca koji zatim dodavanjem nekako uspijeva uposliti Castra. Ovaj s udaljenosti od nekoliko metara jednostavno sprema loptu u mrežu i vraća nadu svojoj momčadi. Bio je ovo prvi pogodak koji je Barcelona primila na svom terenu u ovogodišnjem španjolskom prvenstvu.
Nakon Betisovog smanjenja rezultata, Barcelona nastavlja sa svojom ofenzivnom igrom koja je ostavljala jako puno prostora za protunapade gostiju. Do kraja poluvremena više nije bilo pogodaka, a bilo je to vrlo dinamičnih 45 minuta s obje strane. Betis nije podigao bijelu zastavu iako je u samo dvije minute primio dva gola, dok je Barceloni često nedostajalo završno dodavanje.
U 52. minuti Santa Cruz, koji je ušao na poluvremenu, uzima loptu Iniesti i daje za Castra koji mu je vraća natrag na vrh šesnaesterca. Santa Cruz zatim s vrha šesnaesterca pogađa mrežu Valdeza za 2:2. Samo tri minute kasnije Eric Abidal upošljava Messija koji s 15-ak metara pogađa Betisovog vratara Casta.
Dani Alves je nakon svog ulaska u igru unio dosta živosti u momčad Barcelone i našao se u nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka, ali to mu nije pošlo za nogom. U 69. minuti Iniesta je nakon pada u šesnaestercu tražio jedanaesterac, ali umjesto toga dobio je žuti karton zbog simuliranja. Minutu Betisov igrač Mario dobio je drugi žuti karton nakon prekršaja na 25 metara od svoga gola i ostavio svoju momčad s deset igrača na terenu, a Messi iz tog slobodnog udarca nije uspio prebaciti živi zid.
U samo tridesetak sekundi 75. minute Alexis Sanchez je imao dvije prilike za dovesti Barcu u vodstvo, ali nije uspio postići pogodak. To mu je pošlo za nogom trećim udarcem nekoliko sekundi kasnije kojim je doveo svoju momčad u prednost 3:2. U 85. minuti dosuđen je jedanaesterac za Barcelonu, nakon igranja rukom braniča Betisa u šesnaestercu, kojeg Messi pretvara u pogodak. Prije kraja susreta Castro je još jednom zaprijetio, ali neuspješno. Krajnjih 4:2 izgleda realno, ali mora se priznati da je Betis pružio odličan otpor.













Sažeci!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...