srijeda, 18. siječnja 2012.

Najava: Real Madrid CF vs. FC Barcelona

Barcelona je za vikend pobijedila Betis sa 4:2 te i dalje ima 5 bodova zaostatka za Realom i njihova će se utrka nastaviti i idućeg vikenda. No, prije nastavka borbe za titulu Primere ova dva tima će se u izravnoj borbi boriti za još jedan trofej.

Žrijeb je htio da se Barcelona i Real Madrid u okviru Kupa Kralja sastanu već u 1/4 finalu tog natjecanja. Napomenimo da su prije ovog dvoboja obje ekipe 1/8 finala prošle zahvaljujući pobjedama u obje utakmice. Tako je Barcelona dva puta savladala Osasunu, dok je Real isto to napravio u susretima protiv Malage. Prva utakmica El Clasica u okviru Kupa Kralja igra se danas (srijeda) na stadionu Santiago Bernabeu sa početkom u 22:00.
Utakmicu će suditi poznati španjolski sudac Cesar Muniz Fernandez. On je rođen 18. svinja 1970. godine u Briselu u Belgiji. Karijerom sudije se počeo baviti još 1991. godine kada je sudio u četvrtoj španjolskoj diviziji, a od 2000. godine je počeo suditi španjolsku Primera diviziju. Od 2007. godine se nalazi na FIFA-inoj listi sudaca. Zanimljivo je da je ove sezone i Barceloni (protiv Osasuna 8:0, protiv Granada 0:1) i Realu (protiv Zaragoza 0:6, protiv Granada 5:1) sudio po dvije tekme u okviru Primere. Također interesantno je to što je sudio drugi El Clasico u Primeri prošle sezone kada je na Bernabeu završeno 1:1. Njegovi pomoćnici na današnjoj utakmici će biti Jesus Calvo Guadamuro i Fermin Martinez Ibanez. Četvrti sudac će biti Pablo Gonzalez Fuertes. 
Barcelona je za vikend, nakon dosta muke, ostvarila pobjedu u susretu protiv Betisa - 4:2, te je i nakon ovog kola zaostatak za Realom ostao na 5 bodova. U narednom periodu ih očekuje dosta težak raspored u Primeri te između tih utakmica odigravanje dvije utakmice sa Realom u okviru 1/4 finala Kupa Kralja. Barça je do ovog dijela natjecanja, podsjetimo se, došla nakon što je porazila Hospitalet ukupnim rezultatom 10:0, te Osasunu ukupnim rezultatom 6:1. Dosta uvjerljivo može se primijetiti, ali utakmice sa Realom će sigurno biti nešto drugo. 
Na Barceloninoj listi ozlijeđenih igrača se i dalje nalaze 4 igrača: Pedro, Villa, Afellay i Fontas te na njih Guardiola neće moći računati. Keita se nalazi na pripremama za Afrički kup nacija sa svojoj reprezentacijom, stoga će Guardiola u Madrid voditi istih onih 19 igrača koji su konkurirali za meč sa Betisom proteklog vikenda. Popis putnika u Madrid se sastoji od 15 prvotimaca te 4 igrača B tima: Valdes, Pinto, Pique, Cesc, Puyol, Xavi, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Busquets, Adriano, Abidal, Iniesta, Dani Alves, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Montoya i Cuenca. 
Real Madrid za sada odlično igra na svim frontovima ove sezone. Trenutno se nalaze na 1. mjestu Primere sa spomenutih 5 bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, u Ligi Prvaka guraju dobro, a i u Kupu Kralja su do sada igrali dobro. Prije ovog najavljenog dvoboja u okviru 1/4 finala, Real Madrid je izbacio prvo Ponferradinu ukupnim rezultatom 7:1, a zatim, uz male poteškoće, i ekipu Malage ukupnim rezultatom 4:2. Nakon prošlosezonske pobjede u okviru ovog natjecanja u finalu nad Barcelonom, Real i ove godine očekuje isti scenarij. Ekipa Pepa Guardiole je već jednom pobijedila Real ove sezone i to u prosincu u okviru Primere na Bernabeu sa 3:1. 
Ali, nakon toga Real je pokazao svu svoju snagu te su od te utakmice pa do danas nanizali 7 uzastopnih pobjeda u okviru svih natjecanja. Razloga za optimizam Mourinho sigurno ima, no pred ovu utakmicu za sada glavobolju mu zadaju izostanci važnih igrača. Od ranije je povrijeđen Carvalho, Arbeloa neće igrati radi crvenog kojeg je dobio u uzvratu protiv Malage, dok se na toj utakmici ozlijedio i Khedira te ni on neće biti spreman. Međutim, najveći problem su ozljede Pepea i Di Marije koji su upitni za večerašnju utakmicu. Mourinho je izjavio da će listu igrača koji će konkurirati za utakmicu objaviti u srijedu u 12:00, i da će se na njoj naći Angel Di Marija, iako nije zadovoljan oporavkom ovog igrača.
Barcelona i Real Madrid su do sada u okviru Kupa Kralja odigrali 29 međusobnih susreta. U 14 susreta je Barcelona pobijedila, na 10 je Real pobijedio, dok je 5 utakmica završeno neriješenim ishodom. Barcelona je ukupno postigla 59 golova, dok je Real postigao 3 gola manje. Ukupno šest puta su se ove ekipe sastale u finalu Kupa Kralja, dok će im ovo biti šesti put da se sastanu u okviru 1/4 finala. Do sada je u okviru 1/4 finala tri puta prošla Barcelona, dok je dva puta dalje išao Real Madrid.
Utakmicu pratite kao i uvijek na našem blogu: Barça TV

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...