srijeda, 25. siječnja 2012.

Barça večeras preuzima vodstvo u "El Clasicima"

Ekipu Barcelone večeras očekuje peti clasico sezone, no tek drugi pred domaćim navijačima. U dosadašnja 4, Real je 3 puta bio domaćin i samo u Superkupu Španjolske uspio ostati neporažen (2:2). U večerašnji uzvrat Kupa Kralja, domaći tim ulazi sa golom prednosti iz prve utakmice koja je igrana prije točno 7 dana na Santiago Bernabeu.


Kako bi dodatno ohrabrili i potaknuli svoj tim u nastojanju da se domognu polufinala kupa, navijači na Camp Nou spremili su ogromni mozaik sa natpisom (slika gore) „SOM-HI BARCA!“ (eng: „Come on Barca“), što bi u prijevodu sa katalonskog značilo „Naprijed Barca“, kojim će dočekati svoje ljubimce. Pobjeda Guardiolinih izabranika rezultatom 2:1 u prvom susretu znači da Real, ukoliko želi proći dalje, noćas mora postići najmanje dva gola što može biti naznaka nešto ofenzivnije taktike gostujućeg tima.

Povijest "El Clasica"

U tri i pol godine, koliko je Pep Guardiola na klupi katalonskog tima, Barca je pobjedila 9 od 13 utakmica protiv najvćeg rivala. To znači da su ekipe sada izjednačene po broju pobjeda u svim službenim susretima ova dva tima. Dakle, 86 pobjeda imaju i jedni i drugi, dok je 45 puta rezultat bio neriješen. Tako Barca večeras ima priliku da prestigne vječitog rivala, po prvi puta nakon 1930.godine.

Maksimalna koncentracija

Za večerašnji susret, Pep Guardiola računa na sve igrače, osim ozlijeđenih Ville, Afellaya i Fontasa, te Keite koji se nalazi na Afričkom Kupu Nacija sa svojom reprezentacijom, a jučerašnjem treningu su priključeni igrači B tima Cuenca, Sergi Roberto i Dos Santos. Inače, ova utakmica je tretirana kao susret od najveće važnosti pa je cijeli tim sinoć ostao zajedno u Hotelu. I Barca i Real i dalje se bore za sva tri trofeja ove sezone, a jedan će večeras otpasti iz te utrke.

Pepe (ne)igra?!

Jose Mourinho, koji je prošli tjedan mnogo kritiziran zbog zatvorene taktike iz prve utakmice, večeras sigurno neće moći računati na ozlijeđene Di Mariu i Khediru, dok je još uvijek neizvjestan nastup, trenutno najomraženije osobe u Kataloniji, Pepea, za kojeg Mourinho tvrdi da će igrati ukoliko bude spreman.

Utakmica počinje u 22h, a sudit će Fernando Teixeira Vitienes, koji je pored Barcinog poraza od Getafea, sudio i prvi ovosezonski clasico igran u Madridu u okviru Superkupa Španjolske.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...