nedjelja, 22. siječnja 2012.

Najava: Malaga CF vs. FC Barcelona

Ovog vikenda u Španjolskoj je na rasporedu zaostalo 1. kolo Primere, koje nije odigrano na početku sezone radi štrajka igrača. Španjolski savez je odredio da se zaostalo kolo igra ovog vikenda, te će se na taj način nakon ovog kola kompletirati prva polusezona Primere.


Barcelona u ovom kolu idu u goste kod ekipe Malage koja se nalazi na 10. mjestu na tablici Primere. Utakmica se igra danas (nedjelja) na stadionu La Rosaleda u Malagi sa početkom u 18:00. 

Utakmicu će suditi poznati španjolski sudac Alberto Undiano Mallenco koji je rođen 8. listopada1973. godine u Pamploni. Od 2000. godine sudi u Primeri te je od tada sudio na skoro 200 utakmica. Također je i dio FIFA-ine skupine sudaca od 2004. godine i do sada je sudio 33 internacionalna susreta, gdje je između ostalih sudio i 3 utakmice na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Ove sezone je Malagi sudio u susretu Kupa Kralja kada je Malaga pobijedila Getafe u gostima sa 1:0, dok je Barceloni sudio u domaćoj pobjedi nad Zaragozom od 4:0. Pomoćnici u današnjem susretu će mu biti Juan Carlos Yuste Jimenez i Fermin Martinez Ibanez. Ramon Arias Madrid će biti četvrti sudac na današnjoj utakmici. 
Barcelona, nakon pobjede nad Realom u okviru Kupa Kralja, sada nastavlja lov za Realom u Primeri gdje za vodećim Blancosima zaostaje 5 bodova. No, da bi se nastavio ovaj lov Barcelona mora pobijediti Malagu u gostima, gdje nije do sada baš briljirala. Barcelona je u ukupno 8 odigranih susreta u gostima zabilježila skor od 3 pobjede, 4 remija i 1 poraz uz gol razliku 12:9. Ovaj skor pod hitno se mora poboljšati i priliku za to Barcelona ima već danas, a nadu da će se to ostvariti daje i odlična partija sredinom tjedna na gostovanju u Madridu u okviru Kupa Kralja. 
Barcelonina ekspedicija je već u subotu navečer doputovala u Malagu gdje će danas u 18:00 sati igrati protiv istoimenog domaćina. Veliko iznenađenje je što se među putnicima našao i Pedro Rodriguez koji se oporavio od ozljede mišića i bit će u konkurenciji za današnji meč. Baš kao i u susretu sa Realom u srijedu, utakmicu će propustiti Fontas, Afellay i Villa koji imaju teže ozljede, te Keita koji se nalazi sa svojom reprezentacijom na Afričkom kupu nacija. Guardiola je za ovu utakmicu pozvao 16 spremnih prvotimaca među kojima je i Pedro, te 3 igrača B tima, Cuencu, Dos Santosa i Sergija Roberta.  
Malaga ove sezone u Primeri igra dosta promjenjivo, te se uprkos velikim pojačanjima pred ovu sezonu nalazi na 10. mjestu. U do sada odigranih 18 ligaških utakmica ima skor od 7 pobjeda, 4 remija i 7 poraza uz gol razliku 21:24. Ukupno su osvojili 25 bodova, a većinu tih bodova su osvojili kod kuće gdje imaju skor od 5 pobjeda, 2 remija i samo jedan poraz uz gol razliku 13:9. Ali, da situacija u Malagi nije baš najbolja pokazuju i rezultati na zadnjih 5 ligaških utakmica gdje je ubilježila 2 remija i 3 poraza, od kojih je jedan i onaj u posljednjem kolu gdje je Malaga na gostovanju u Gijonu izgubila sa 2:1.
Kako je Malaga ispala iz Kupa Kralja jedini izlaz u Europu se može ostvariti preko Primere gdje u posljednje vrijeme igra vrlo loše. Ukoliko se rezultati u ligi ne poprave, sigurno je da će čelnici Malage ozbiljno razmisliti o smjeni trenera Manuela Pellegrinija. Malagi danas neće biti nimalo lagano igrati protiv trenutnog prvaka Španjolske, a još teže će biti budući da zbog ozljeda i suspenzija na raspolaganju Pellegrini neće imati Rubena, Krisa, Joaquina, Toulalana, Baptistu, Edinha, Juanmija i Portilla. Stoga, popis pozvanih igrača za današnju tekmu izgleda ovako: Jesus Gamez, Weligton, Demichelis, Camacho, Van Nistelrooy, Seba Fernandez, Cazorla, Willy Caballero, Mathijsen, Monreal, Maresca, Duda, Eliseu, Buonanotte, Sergio Sanchez, Isco, Rondon, Kameni i Recio.
Barcelona i Malaga su do sada u Primeri odigrali 62 međusobna susreta. Mnogo uspješnija je Barcelona koja ima 41 pobjedu. U 11 susreta je slavila Malaga, dok je 10 susreta završeno neriješenim rezultatom. Dakle, 31 međusobnu utakmicu su odigrali u Malagi, gdje je situacija puno bolja po večerašnjeg domaćina. Tu je Malaga zabilježila 9 pobjeda uz 9 remija, dok je Barcelona upisala 13 pobjeda. U prošloj sezoni Barcelona je nad Malagom upisala dvije pobjede, prvu na Nou Campu gdje je bilo 4:1, te drugu na La Rosaledi gdje je Barcelona slavila sa 3:1. 
Prijenos utakmice, kao i uvijek, moći ćete pratiti u našem blogu: Barça TV. Sažetak posljednje međusobne utakmice između ove dvije momčadi pogledajte u priloženom videu.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...