četvrtak, 12. siječnja 2012.

Barcelona slavila i osigurala 1/4 finale Kupa kralja

U posljednjem susretu osmine finala španjolskog Kupa kralja Barcelona je očekivano, bez većih problema izborila nastavak natjecanja.

Zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi u prvom susretu trener Barcelone Pep Guardiolau uzvratu na stadionu Reyno de Navarra poslao je vrlo "šarenu" momčad dok su glavne zvijezde bile ili na klupi ili uopće nisu konkurirale za momčad.
Nakon početnog ispitivanja snaga i igre koja se uglavnom odvijala na sredini terena u 17. minuti dvije velike prilike za Osasunu. Grešku Erica Abidala koristi Dejan Lekić međutim njegov udarac s crte čisti Gerard Pique, ali se lopta odbija do Francisca Punala čiji pokušaj iz blizine zaustavlja gostujući vratar Pinto.
Novu veliku priliku domaćini su imali u 37. minuti. Na jednu dugu loptu odlično reagira Lekić, ali njegov udarac odlazi malo pokraj desne stative. Već u idućem napadu uzvraća Barcelona. Nakon kornera s ruba šesnaesterca pokušava Pedro, lopta pogađa nekoliko igrača, ali je krajnjim naporom ipak zaustavlja Riesgo. Bolja igra domaćinu se isplatila pet minuta prije kraja prvog dijela. Loe je ukrao jednu loptu, ona dolazi do Lekića koji zabija za 1:0. U 45. minuti i Calleja ima dobru priliku, ali se na odmor odlazi s minimalnom prednošću domaćina.
Samo četiri minute igre u nastavku bile su dovoljne Barceloni da dođe do izjednačenja. Adriano je prošao po lijevoj strani i uputio centaršut na koji najbolje reagira Alexis Sanchez i glavom zabija za 1:1. U 58. minuti Guardiola u igru uvodi Messija koji ulazi umjesto strijelca Sancheza.
Poslije izjednačenja Barcelone tempo igre je potpuno pao pa su gledatelji na ozbiljniju priliku čekali sve do 72. minute. Messi je proigrao Sergija Roberta koji neobranjivo pogađa za vodstvo Katalonaca 2:1.
Ovom pobjedom Barcelona je samo potvrdila svoj prolazak u iduću fazu natjecanja gdje ih već 18. siječnja očekuje gostovanje na Santiago Bernabeu kod Real Madrida.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...