nedjelja, 29. siječnja 2012.

Leo Messi najbolji igrač svih vremena

Leo Messi proglašen je najboljim nogometašem svih vremena prema američkom časopisu "Sports Illustrated", ispred Maradone, Cruyffa i Pelea. Ovaj rang obuhvatio je 160 najboljih nogometaša koji su ikada igrali.
Top 10 poslije ove četvorice čine još: Beckenbauer, Yashine, Platini, Bobby Moore, Zinedine Zidane i Puskas. Od ostalih igrača Blaugrane najbolje rangirani je Xavi na 17. mjestu odmah iza Alfreda di Stefana, jednog od najvećih igrača Madrida. Iniesta je na 46. mjestu, Alves na 100., Pique na 101. i Valdes na 160. Ronaldo, kojeg mnogi stavljaju u rang s Messijem, je tek 21. Ronaldinho kojeg mnogi navijači Barcelone još smatraju boljim od Lea je 24. Od ostalih igrača Barcelone i Madrida na listi su se našli: Rijkaard (33.), Figo (35.), Romario (40.), Koeman (102.), Raul (121.), Eto'o (142.) i Casillas (154.)
Ovo je sve započelo kao igra desetorice američkih sportskih publicista koji su željeli utvrditi i proglasiti "kralja". Po njima je to Messi koji je "najveći među najvećima", jer je skroman i marljiv, te nadmašuje sve one koje smo dosada imali priliku vidjeti na zelenim terenima. U ovome rangiranju novinarima je pomogla tvrtka "Sports Interactive", tvorac mega popularne igre Football Manager.

1 komentari:

evo vam original članka...

http://sportsillustrated.cnn.com/soccer/draft/ultimate/draft-results.html

čisto da se ne zanosite previše.. ;)

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...