nedjelja, 8. siječnja 2012.

Barceloni samo bod na El Pratu

U posljednjem susretu 18. kola španjolskog nogometnog prvenstva nogometaši Barcelone gostovali su kod Espanyola. Četiri minute prije kraja domaćini su došli do izjednačenja čime se Barcelonin zaostatak za "Kraljevskim klubom" povećao na pet bodova.


Nakon uvodnog pritiska domaćina i odlične reakcije Victora Valdesa na udaracVerdua u 14. minuti Messi krade vrataru jednu loptu i dodaje do Fabregasakoji pogađa prazan gol. Međutim oglasio se glavni sudac Javier Alvarez koji poništava pogodak zbog Messijevog igranja rukom. Ipak dvije minute kasnije domaćinima nije bilo spasa. Centaršut je uputio Dani Alves, u sredini je Fabregas koji zabija za vodstvo gostiju.

U 17. minuti iz daljine pokušava Sergio Garcia, ali Valdes zaustavlja taj udarac. U 24. minuti Thievy je krenuo sam prema Valdesu, ali u posljednji trenutak Abidal blokira njegov udarac. Nakon vodećeg pogotka Barcelona je potpuno preuzela kontrolu nad igrom i domaćini sve teže dolaze do lopte.
U samoj završnici prvog poluvremena domaćini se malo bude te pokušavaju preko Verdua međutim na odmor se odlazi s minimalnom prednošću Barcelone koja je u 45. minuti preko Fabregasa propustila veliku priliku da dođe do povećanja vodstva.
Poslije pet minuta igre u nastavku s ruba šesnaesterca puca Alves, Alvareznema problema s tim udarcem dok na drugoj strani još jednom prijeti Verdu. U 68. minuti brza kontra Barcelone, ali domaći vratar u posljednji trenutak kupi loptu ispred Messija.
Već u idućem napadu nakon prekršaja na rubu šesnaesterca slobodan udarac je izveo Xavi, ali pokušaj odlazi visoko preko gola. U 77. minuti iz vrlo teške situacije Messi puca u bliži kut međutim stativa zaustavlja taj udarac. U 86. minuti erupcija oduševljenja na Cornella-El Pratu. Nakon centaršuta s desne strane u sredini se najbolje snalazi Alvaro Vazquez te zabija za 1:1.
U drugoj minuti sudačke nadoknade Pique je uzdrmao vratnicu nakon čega se lopta odbija do Pedra koji pogađa domaćeg igrača u ruku, ali sudac nije pokazao na najstrožu kaznu pa je susret završio podjelom bodova čime je najsretniji Real Madrid.
U 19. kolu Primere Barcelona na Nou Campu dočekuje Betis.


Sandro Rosell (nakon utakmice): "Sudac nije dosudio penal zbog igranja rukom u nadoknadi vremena? To je nogomet. Idemo na sljedeću utakmicu."

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...