srijeda, 11. siječnja 2012.

SLUŽBENO: Maxwell ide u PSG

FC Barcelona je potvrdila da je postigla dogovor sa PSG-om oko transfera lijevog beka Maxwella u redove ovog francuskog kluba. 

Dogovor između klubova je postignut, a igrač bi večeras trebao riješiti preostale, sitne detalje sa novim klubom. Nakon toga će uslijediti liječnički pregled i potpis ugovora. Nije saopćeno koliko će novca na račun Barçe uplatiti ovaj francuski klub, a posljednjih dana se kroz medije "provlači" iznos između 2 i 4 milijuna eura. 
Dvije i pol godine i 10 titulaMaxwell se Barceloni pridružio u ljeto 2009. godine iz Inter Milana. 17. srpnja je potpisao ugovor sa Barcelonom, a 23. kolovoza debitirao. Bilo je to u utakmici španjolskog Superkupa protiv Athletica. To je bila prva od ukupno 10 titula koje je osvojio sa Barçom. Osim ove, osvojio je još dva španjolska Superkupa, dva europska Superkupa, dvije titule La Lige, dvije titule Svjetskog klupskog prvenstva i Ligu prvaka.
89 utakmica i 2 gola
Brazilac je za Barcelonu odigrao ukupno 89 utakmica - 57 u La Ligi, 17 u Ligi prvaka, 11 u Kupu Kralja, 3 u španjolskom Superkupu i 1 na Svjetskom klupskom prvenstvu. Posljednja utakmica koju je igrao za Barçu je bila protiv katarskog Al-Sadda u okviru polufinala Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu. Barça je slavila sa 4:0, a on se jednom upisao u listu strijelaca. Bio je to njegov drugi gol za klub, a prvi je postigao u Kupu protiv Ceute (sezona 2010/11).
Maxwell hvala ti za sve!
U 14 fotografija donosimo vam prikaz Maxwellovog puta u Barci













0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...