nedjelja, 15. siječnja 2012.

Najava: FC Barcelona vs. Real Betis

Barcelona se u četvrtak novom pobjedom, u uzvratu protiv Osasune, plasirala u osminu finala Kupa Kralja. Tamo će se sastati sa velikim rivalom Real Madridom, no prije tog susreta ovog vikenda na rasporedu je 19. kolo Primere...

Stoga, Barcelona će u okviru ovog kola na Nou Campu dočekati novajliju u ligi, ekipu Betisa. Betis ove godine dobri igra u Primeri i nalazi se na solidnom 10. mjestu, dok se Barcelona nalazi na 2. mjestu sa 5 bodova zaostatka za vodećim Realom prije ovog kola. Utakmica između Barcelone i Betisa na rasporedu je danas (nedjelja) na Nou Campu sa početkom u 21:30.
Manje poznati španjolski sudac Ignacio Iglesias Villanueva će biti glavni sudac na današnjoj utakmici. On je rođen 1. lipnja 1975. godine u La Coruni u Galiciji. Poprilično mlad sudija, i u Primeri je debitovao u prošloj sezoni. Debi je imao 13. rujna 2010. godine kada je sudio susret između Almerije i Real Sociedada koji je završen rezultatom 2:2. Od tada pa do danas je sudio na 19 utakmica u najelitnijem španjolskom natjecanju. Njegovi današnji prvi asistenti su Alfonso Costoya Rodriguez i Victor Hugo Fernandez Suarez. Četvrti sudac će biti Javier Iglesias Villanueva, brat glavnog suca. 
Barcelona ove sezone kod kuće igra fantastično, te večerašnji dvoboj sa Betisom ne bi trebao predstavljati neki problem. Na 9 odigranih utakmica kod kuće u Primeri Barcelona je upisala 8 pobjeda i jedan nesretni remi protiv Seville od 0:0, te gol razlika glasi 39:0. Ovo pokazuje da Barceloni ove godine nisu problem domaći susreti, već utakmice na gostovanjima zbog kojih se Barcelona nalazi na drugom mjestu, sa 5 bodova zaostatka. Maxwell je otišao u PSG, Keita na pripreme svoje reprezentacije, dok su Afellay, Fontas, Villa i Pedro još uvijek ozlijeđeni. Tako je Guardiola pred ovu utakmicu sa Betisom ostao na samo 15 spremnih prvotimaca. Prema tome, Guardiola ja za ovu utakmicu pozvao 4 igrača B tima i to Cuencu, Montoyu, Dos Santosa i Sergi Roberta. Posljednji trening pred večerašnju utakmicu ekipa je odradila danas u 12:00 sati na Nou Campu. 
Novajlija u ligi, ekipa Betisa, kojeg sa klupe predvodi Jose "Pepe" Mel Perez poznatiji kao Pepe Mel, ove sezone u Primeri igra dosta dobro i nalaze se za njih na solidnom 10. mjestu. Nakon odličnog starta, Betis je nanizao nekoliko uzastopnih poraza i upropastio sve što je na početku lige bilo dobro, da bi se poslije toga sabrali i upisali nekoliko važnih pobjeda, što ih je dovelo na 10. mjesto. U dosadašnjih 17 odigranih kola Betis je upisao 7 pobjeda, 1 remi i 9 poraza, uz gol razliku 19:22. Betis i nije baš nešto naročito dobro igrao u gostima, jer su u 9 odigranih utakmica u gostima zabilježili 3 pobjede i 6 poraza uz gol razliku 8:12.
No, treba ih uzeti za ozbiljno jer su zadnje tri utakmice u ligi pokazali da su u dobroj formi, pobjedivši redom Valenciju, Atletico Madrid i Sporting. Najzaslužniji za ovaj Betisov solidan plasman su najbolji strijelci kluba Ruben Castro sa 5 postignutih golova, te Santa Cruz koji je dao 4 gola. Za današnji susret trener Pepe Mel neće moći računati na ozlijeđene Antonia Maya i Alvara Vadilla, dok zbog suspenzije u Barcelonu neće putovati Benat. Konačni popis putnika na utakmicu sa Barcelonom izgleda ovako: Casto, Fabricio, Juanma, Nacho, Jonathan Pereira, Iriney, Salva Sevilla, Isidoro, Ustaritz, Mario, Dorado, Sergio, Cañas, Jorge Molina, Rubén Castro, Santa Cruz, Matilla i Jefferson Montero.
Do današnjeg dana u Primeri Barcelona i Betis su odigrali 92 međusobna susreta. Na 53 susreta je slavila Barcelona, na 20 njih je Betis odnio pobjedu, dok je 19 utakmica završeno neriješenim ishodom. U Barceloni su ove ekipe odigrale 46 međusobnih susreta, gdje je Barcelona daleko uspješnija sa 35 pobjeda, 7 susreta je završeno neriješenim rezultatom, dok je Betis slavio samo na 4 utakmice. 
Prijenos utakmice, kao i uvijek, moći ćete pratiti na našem blogu: Barça TV

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...