subota, 28. siječnja 2012.

Bivši igrači Barcelone na posudbama u talijanskim gigantima

Bivši Barcelonin napadač, Maxi Lopez (27), došao je na posudbu do kraja sezone u A.C. Milan iz Catanije. Nakon što su bezuspješno pokušali dovesti Carlosa Teveza, Rossoneri su doveli još jednog bivšeg nogometaša Barcelone.
Drugi bivši Barcelonin igrač koji se pridružio jednom talijanskom gigantu je dosadašnji igrač Seville, Martin Caceres (24). On se pridružio Juventusu, čije će boje braniti također do kraja ove sezone. Zanimljivo je da je ovo druga posudba Caceresa u Juventus, a prvi put je bio u sezoni 2009/2010.
Caceres je obrambeni igrač i dugogodišnji reprezentativac Urugvaja. On je bio jedan od prvih igrača koji su dovedeni za vrijeme Pepa Guardiole, a doveden je iz Villarreala za ogromnih 16.5 milijuna eura. U jedinoj sezoni na Camp Nou, bio je četvrta opcija na poziciji stopera. Ispred njega su bili Puyol, Pique i Marquez. Odigrao je veoma malo utakmica u dresu Barçe, a to je u najvećoj mjeri posljedica ozljeda koje su ga zadesile te sezone. Sljedeće dvije sezone je proveo na posudbama u Juventusu i Sevilli, koja je u srpnju 2011. godine isplatila 3 milijuna eura za njega + 1.5 milijuna u varijablama. Sada je posuđen u Juventus do kraja sezona, gdje Juventus ponovo ima pravo otkupa njegovog ugovora.
Maxi Lopez
Argentinski napadač, Maxi Lopez, pridružio se Barceloni 2005. godine iz River Platea. Plaćen je ogromnih 16.2 milijuna eura, a klub ga je doveo nakon ozljede Henrika Larssona. Kao i Caceres, Maxi Lopez se zadržao svega jednu sezonu u klubu. Nakon toga je prešao u Mallorcu na posudbu, nakon čega je prodan u FC Moskvu za 2 milijuna eura. Zatim je bio na posudbi u Gremiju, pa prodan u Cataniju. Sada se pridružio bivšim igračima Barcelone, Zambrotti, van Bommelu i Ibrahimoviću u dresu Rossonera.
Dovođenje oba igrača u Barcelonu je bila velika pogreška, prije svega jer su skupo plaćeni, a jeftino prodani. 

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...