četvrtak, 26. siječnja 2012.

Barcelona prošla u polufinale preko mesara

Nakon što su s 2:1 bili bolji na Santiago Bernabeu nogometaši Barcelone su u uzvratnom susretu Kupa kralja protiv Real Madrida na poluvremenu vodili 2:0. U nastavku se bude gosti i s dva brza pogotka dolaze do izjednačenja, ali u polufinale ipak prolazi Barcelona.

Iako su unatoč negativnom rezultatu iz prvog susreta uoči uzvrata iz Madrida dolazile vrlo optimistične najave da na Camp Nou dolaze s jasnom željom da izbore nastavak natjecanja u Kupu kralja Barcelona je još jednom pokazala da joj u izravnim dvobojima Kraljevski klub teško može parirati.
Nakon desetak sekundi veliki nesporazum u domaćoj obrani. Dani Alves je vratio loptu prema Piqueu koji ju propušta za Pinta, ali prije svih do nje dolazi Higuaini iz odlične situacije promašuje cijela vrata. Poslije nekoliko pokušaja domaćina u 11. minuti brza kontra Reala, lopta dolazi do Ronalda čiji udarac brani Pinto.
Nekoliko minuta kasnije slična situacija i na drugoj strani, ali Fabregas i Messi nisu najbolje iskoristili brojčanu prednost. U 25. minuti iz slobodnog udarca pokušava Messi, a već u idućem napadu s tridesetak metara iznenada puca Özilte pogađa vratnicu. U 28. minuti još jedna neopreznost Pinta koji loptu dodaje ravno u noge Higuaina, ali nakon toga vratar Barcelone zaustavlja njegov udarac.
U 43. minuti Barcelona je došla do vodstva. Messi je od centra povukao loptu i kada je oko ruba šesnaesterca na sebe navukao četiri igrača Reala idealno asistira za Pedra kojem nije bio problem zabiti za 1:0. Kada su svi očekivali posljednji sučev zvižduk nakon jednog slobodnog udarca lopta se odbija do Alvesa koji prekrasnim udarcem neobranjivo pogađa desne rašljeCasillasovog gola za veliku prednost domaćina od 2:0.
U drugo poluvrijeme oba su trenera ušla s istim igračkim kadrom koji je i započeo utakmicu, a prvu priliku imala je Barcelona u 51. minuti iz slobodnog udarca s dvadesetak metara po sredini gola, ali Xavi nije precizan. U 54. minuti Sergio Ramos glavom pogađa mrežu domaćina, ali sudac poništava pogodak zbog prekršaja.
Polovicom drugog poluvremena lijepu priliku ima Callejon, ali loše glavom zahvaća loptu pa nema opasnosti za Pinta. U 69. minuti Özil lijepo upošljava Ronalda koji zaobilazi Pinta i smanjuje na 2:1 te otvara barem malu nadu svojoj momčadi da može doći do preokreta. Kraljevski klub do izjednačenja dolazi samo dvije minute kasnije. Callejon spretno i sretno glavom pronalazi Benzemu koji se lijepo oslobađa Puyola te iz blizine zabija za 2:2.
Osam minuta prije kraja iz još jednog slobodnog udarca prijeti Messi. U 88. minuti drugi žuti, isključujući crveni karton zarađuje Sergio Ramos. Barcelona je do kraja susreta primirila igru te uz dosta muke, nakon uvjerljivog vodstva, uspjela izboriti prolazak u daljnju fazu natjecanja.
U polufinalu Barcelona će snage odmjeriti s boljim iz dvoboja između Valencije i Levantea. U prvom susretu na Mestalli domaćin je slavio s 4:1.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...