ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Pep: Uživat ćemo u 2012.!"

Pep Guardiola nikada ništa ne želi prepuštati slučaju i želi biti siguran da su njegovi igrači spremni za bitke koje Barcelonu očekuju u nastavku sezone. Svojim odnosom prema ekipi i dijeleći svoja razmišljanja sa igračima on želi biti siguran da su igrači skoncentrirani na izazove koji se pred njima nalaze, pokušavajući tako izbjeći da oni postanu samozadovoljni i izgube motiv za novim pobjedama, iako su s njim u protekle tri i pol godine sve trofeje osvojili barem dvaput, izuzev Kupa kralja kojeg su osvojili samo u prvom pokušaju.

Pep je tako 31. prosinca realizirao posljednji trening u Ciutat Esportiva Joan Gamper u 2011. godini s idejom da kod svojih igrača iznova probudi glad za uspjesima i pobjedama. Na samom kraju treninga uputio im je poruku koja bi trebala biti vodilja u novoj godini:

- Uživat ćemo u 2012. godini!

Moglo bi se protumačiti da ova poruka ima dva značenja. Prvo je da Guardiola ima namjeru ostati s igračima do kraja 2012. godine, što bi podrazumijevalo njegovo produženje ugovora s Barçom na barem još jednu sezonu (aktualni ugovor mu ističe u ljeto ove godine). Drugo značenje se odnosi na nove pokušaje da klub osvoji što više trofeja, jer u Pepovom rječniku riječi uživati i pobjeđivati se nalaze jedna do druge. Njegova vizija nogometa je takva da igrači na putu do pobjeda i osvajanja titula trebaju igrati na način koji vole, te da se u pobjedama i titulama treba uživati.

Na taj način Pep je igrače podsjetio na to koji su prvi ciljevi u 2012. godini: uživati osvajajući La Ligu, Copu del Rey i Ligu prvaka!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...