ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Prvi trening u 2012.

Eric Abidal se oporavio od gripe i radio je u teretani. Igrači Barcelone B, Martin Montoya i Isaac Cuenca su trenirali sa prvom ekipom. 

Nova 2012. godina je za Josepa Guardiolu dobro počela. Naime, nakon što su, iz različitih razloga, propustili posljednjih nekoliko treninga, danas su sa ekipom trenirali Iniesta, Puyol, Keita i Alves. Ukupno 19 igrača je prisustvovalo treningu održanom jutros - 17 iz prve ekipe i 2 iz Barçe B - Martin Montoya i Isaac Cuneca. 
Abidal radio u teretaniVjerovatno je najvažniji povratak Andresa Iniesta, koji je, nakon što se ozlijedio u utakmici Kupa Kralja protiv Hospitaleta, trenirao sa ostatkom ekipe. Iako je bilo najavljeno da će odsustvovati 15 dana, on se oporavio za 11. Carles Puyol, koji je zbog boli u mišiću lijeve noge propustio utakmicu između Katalonije i Tunisa, je, također, ponovo trenirao sa ekipom. Ista je stvar i sa Keitom, koji je 31. prosinca radio u teretani. Kao što je to bilo i planirano, Dani Alves se vratio u Barcelonu, nakon božićne pauze koju je proveo u Brazilu.
Dakle, samo 2 igrača prve ekipu nisu prisustvovala treningu, a to su Lionel Messi i Eric Abidal. Argentinac se danas vratio u Barcelonu i nije imao vremena za prisustvovanje treningu, dok se Abidal oporavio od gripe, koja ga je mučila posljednjih dana, i radio u teretani. Afellay i Villa, koji će propustiti veći dio sezone, su, naravno, bili odsutni. Trening održan jutros predstavlja početak priprema za Kup utakmicu protiv Osasune (srijeda) i za ligašku utakmicu protiv Espanyola (nedjelja).











0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...