subota, 10. rujna 2011.

VIDEO: Barcelona prokockala vodstvo u Baskiji

Premda je vodila 2:0 ekspresnim golovima Xavija i Fabregasa, Barcelona nije osvojila sva tri boda, a uzbudljiv remi viđen je i na terenu Villarreala...

Nakon "petarde" Villarrealu, Barcelona nije uspješno apsolvirala svoj drugi ovosezonski prvenstveni zadatak. Međutim, iako je Guardiola izveo udarnu postavu kojoj su leđa na klupi čuvali Messi, Iniesta, Puyol, Mascherano i Abidal, dok je Villa ušao nakon pola sata igre umjesto ozlijeđenog Sancheza, gosti su od 10. i 11. minute već vodili 2:0.

Prvo je Fabregas proigrao Sancheza, koji uspijeva poslati loptu za neometanog strijelca Xavija, da bi odmah potom Xavi u priliku izbacio Fabregasa, koji poslužuje Pedra, ali i nakon manje gužve pred domaćim vratarom Bravom sam završava akciju za 2:0.
Sredinom drugog poluvremena Barcelonin se vratar Victor Valdes nonšalantno vraćao prema svom golu, leđima okrenut igri, a domaći su ga nogometaši pokušali iznenaditi udarcem iz velike daljine. Lopta je šetala prema mreži Katalonaca, no Valdes se u zadnji čas okrenuo i zaustavio je.

Katalonci su nastavili svojim uobičajenim posjedom lopte, a Real Sociedad zaprijetio je na isteku prvog dijela, kada je pucao Prieto, no Valdes je na mjestu. Blizu je bio i Agirretxe na početku nastavka.

Napadač baskijske momčadi svoju je namjeru u djelo ipak proveo u 59. minuti, kada je Valdesa svladao udarcem glavom. Domaćini su poravnali već u sljedećem napadu, u akciji koju je stvorila Barcelona lošom povratnom loptom, u kojoj je Busquets rukom skrenuo pokušaj Agirretxea u prečku i koju je pogotkom okončao Griezmann.

U drugom poluvremenu ušao je i Messi, u samoj završnici i Iniesta, no rezultat se više nije mijenjao. Argentinac je nekoliko puta zaprijetio, ali su domaća obrana i vratar Bravo bili na mjestu, a Real Sociedad je u dva navrata u 90. minuti mogao i do pobjede. Messi je u sudačkoj nadoknadi zbog simuliranja zaradio žuti karton.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...