subota, 10. rujna 2011.

Najava: Real Sociedad - FC Barcelona


Nakon jedan vikend pauze, španjolska Primera se ponovo nastavlja. Ovog vikenda se igra 3. kolo, i u njemu se između ostalih sastaju Real Sociedad i Barcelona. Bit će to duel ekipa koje su u prvoj utakmici sezone u Primeri zabilježile pobjede. Barcelona je sa visokih 5:0 pobjedila Villarreal kod kuće, dok je Real Sociedad odnio puni plijen sa stadiona u Gijonu pobjedivši Sporting sa 1:2. Utakmica se igra danas (subota) na stadionu Anoeta u San Sebastianu sa početkom u 18:00 sati. Sudac današnje utakmice bit će dobro poznati Antonio Miguel Mateu Lahoz.
Ekipa Real Sociedada je kao što smo već spomenuli u drugom kolu Primere na gostovanju u Gijonu savladala domaći Sporting sa 1:2. Strijelac za Real Sociedad je oba puta bio napadač Agirretxe. Na ovaj način su najavili dobru sezonu u kojoj je cilj zadržati se u sredini tablice i izbjeći borbu za opstanak za razliku od prošle sezone kada su se do posljednjeg kola borili za očuvanje prvoligaškog statusa. Novi trener kluba je francuz Philippe Montanier koji je ovo ljeto imenovan na tu funkciju, a prije Sociedada je bio trener francuskog Valenciennesa. Osim trenera klub su pojačali i četiri igrača i to na posudbu su dovedeni McDonald Mariga iz Intera i Carlos Vela iz Arsenala, dok su još dvojica promovirana u prvi tim iz B tima i to Inigo Martinez i Liassine Cadamuro. Dok je klub besplatno napustilo nekoliko igrača kao što su Diego Rivas, Raul Tamudo, Paco Sutil i Mikel Labaka.
Barcelona i Real Sociedad su dosada u Primeri odigrali 128 međusobnih dvoboja. Puno uspješnija u tim dvobojima je naravno Barcelona koja ima čak 71 pobjedu, uz 29 neriješenih susreta i 28 pobjeda Real Sociedada. Što se tiče susreta odigranih u San Sebastianu odigrano je ukupno 64 susreta i tu je nešto uspješniji Real Sociedad koji ima 25 pobjeda, uz 22 neriješena susreta i samo 17 pobjeda Barcelone. Prošle sezone su u dva odigrana susreta oba tima zabilježila po jednu pobjedu. Barcelona je kod kuće na Nou Campu razmontirala Sociedad sa 5:0, dok su u gostima na stadionu Anoeta izgubili pred kraj sezone sa 2:1.
Barcelona je ovu sezonu započela na najbolji mogući način jer su redom trijumfovali u španjolskom Superkupu protiv Reala (5:4), pa protiv Napolija na Gamperu (5:0), pa protiv Porta u Superkupu Europe (2:0) i u prvoj utakmici u novoj sezoni Primere kod kuće su savladali Villarreal sa 5:0. U ovoj utakmici protiv Real Sociedad se očekuje pobjeda i nastavak borbe između Barcelone i Reala za prvo mjesto. Međutim to vjerojatno neće biti lako ostvariti prije svega zbog toga što Real Sociedad nije nimalo lagan suparnik a i zbog toga što Barcelona tradicionalno slabo igra i pobjeđuje poslije reprezentativne stanke. 
Stoga se nadamo da umor od reprezentativnih obaveza i pauza od 14 dana neće mnogo utjecati na naše igrače i da će oni u ovom susretu zabilježiti pobjedu. Za ovaj susret Guardiola će biti na slatkim mukama koga staviti u sastav budući da za ovaj meč na raspolaganju ima sve igrače prvog tima izuzev Piquea koji je ozlijeđen i radi po posebnom programu. To znači da su nakon odsustva zbog ozljeda napokon zeleno svjetlo za igru dobili Carles Puyol, Maxwell, Ibrahim Afellay i Adriano. 
Posebno je ovo značajno za kapetana Puyola koji je najduže izbivao sa terena jer je posljednju utakmicu odigrao u svibnju u finalu Lige prvaka na Wembleyu. Guardiola je dakle za ovaj meč pozvao svih ostalih 20 prvotimaca izuzev Piquea koji je i dalje ozlijeđen. Na jučerašnjem zadnjem treningu pred meč je treniralo 20 prvotimaca plus dva igrača B tima i to Ivan Balliu i Isaac Cuenca. Odvojeno od ostatka grupe prema posebnom programu su radili Gerard Pique i Marc Muniesa. 
Prijenos utakmice, moći ćete pratiti na našoj stranici putem našeg Barça TV-a.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...