subota, 3. rujna 2011.

Nedodirljiva četvorka Guardiolinog tima


Valdés, Abidal, Mascherano i Messi su četiri igrača Barcelone koji su odigrali sve minute u četiri službene utakmice Barçe u novoj sezoni.
Ukupno 17 igrača su bili dio tima Barcelone u prvim službenim obavezama u novoj sezoni, a to su dvije utakmice Superkupa Španjolske, jedna utakmica Superkupa Europe i prva utakmica u Španjolskoj ligi. Od tih sedamnaest igrača, četiri su nastupili u svim utakmicama, odnosno zabilježili 360 minuta u igri. To su Victor ValdesMascheranoAbidal i Messi.
Dobar učinak
U četiri odigrane utakmice Valdes nije primio nijedan gol u zadnje dvije, protiv Porta i Villarreala, dok je u utakmicama Superkupa Španjolske protiv Madrida primio po dva gola na dvije utakmice. Valdes je odmah ispred sebe imao podršku svojih suigrača, posebno Mascherana i Abidala, koji su mijenjali ozlijeđene braniče tima i igrali pozicije koje im nisu uobičajene.

Leo Messi je bio strijelac u sve četiri utakmice, a postigao je ukupno šest golova: tri u Superkupu Španjolske, jedan u Superkupu Europe i dva u Španjolskoj ligi.
Iniesta, Keita i Alves, sljedbenici
Andres Iniesta je sljedeći igrač na listi najkorisnijih igrača Pepa Guardiole, odmah nakon spomenute četvorke. On je također nastupio u sva četiri susreta Barçe, međutim u zadnjoj utakmici protiv Villarreala umjesto njega u igru je ušao Xavi, na početku drugog poluvremena.
Iza Inieste kao petog najkorisnijeg igrača po broju odigranih minuta u dosadašnjem dijelu sezone, nalaze se Keita Alves. Keita je bio jedan od ključnih igrača na početku nove sezone, iako nije počeo od prve minute uzvratnu utakmicu Superkupa Španjolske. Ušao je tek u 85. minuti zamijenivši Busquetsa. Alves je vrlo lahko mogao biti peti nedodirljivi igrač na ovoj listi, ali je zbog suspenzije propustio cijelu utakmicu protiv Villarreala, te se  zahvaljujući svim minutama u igri u preostale tri utakmice, nalazi na šestom mjestu.
Xavi, Pedro i Villa su igrali u sve četiri utakmice
Na kraju, treba spomenuti i Xavija, Pedra i Villu, koji su činili dio tima Pepa Guardiole u sve četiri službene utakmice do sada.
Xavi je odigrao sve munute u utakmici protiv Porta i uzvratnoj utakmici protiv Madrida, dok je u preostale dvije ulazio u igru s klupe. Pedro i Villa su bili starteri u tri utakmice. Pedro je to učinio u dvije utakmice na Camp Nou, protiv Madrida i Villarreala, te u Monacu. Villa je igrao od prve minute u dvije utakmice protiv Madrida i utakmici protiv Porta, dok je protiv Villarreala ušao kao zamjena za Pedra.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...