utorak, 20. rujna 2011.

Messijev najbolji gol

Leo Messi je poznat kao najbolji nogometaš današnjice, a osim što ima tu etiketu na svojim leđima, ima još jednu, mnogo humaniju, koja ga sigurno ispunjava kao i samo postizanje golova. Naš čarobnjak je poznat kao veliki humanitarac. Osim što milijune uplaćuje za djecu širom svijeta, on im pruža mnogo više, ono što djeci više znači nego svi milijuni svijeta, šutanje lopte s njim osobno.

Ova priča datira još od siječnja ove godine, kada je dječak po imenu Soufian, susreo se sa svojim nogometnim idolom. Naime, Soufian pati od rijetke bolesti Laurin-Sandrowsindrom. To je bolest koja izaziva defekte nogu i ruku. 
Dječak koji je rođen u Vicu, a nastanjen u Manlleu, susreo se s Messijem. Tada je ostvario svoj san - dodavao se loptom s najboljim igračem svijeta. Pored toga slikao se s njim i dobio dres, naravno, s brojem deset. Za Messija je to također bio poseban dan. Upoznao je dječaka koji nema priliku kao sva ostala djeca da vodi normalan život, a sam Messi zna da je i njemu bilo teško kao dječaku nositi se sa bolešću koju je imao. 
Tog dana, roditelji dječaka i sam Soufian pratili su trening prve momčadi. Messi ga je zagrlio i poklonio mu loptu kojom se se igrali, potom u kamere Barca TV izjavio:
"Sada vam mogu reći da sam njegov prijatelj."
U prošli petak, opet su se susrela dva prijatelja, zahvaljujući inicijativi Esports 3. Tom prilikom je Messi obećao Soufianu da će, ukoliko postigne gol protiv Osasune, posvetiti ga upravo njemu. Bog je dao da Messi postigne njih tri, a jedan je posvetio dječaku. Kada vidimo da je Messi podigao ruke i pogledao u nebo, svi znamo da je postigao gol, zna i Soufian, veliki fan Barcelone. Međutim ovaj put Messi je uradio nešto specifično, da se zna da je gol posvećen njegovom prijatelju, dodirnuo je noge. Soufian je znao da je to gol za njega.
Osim što je u subotu Messi postigao hat-trick protiv Osasune, upisao je i dvije asistencije, očito da se dobro dobrim vraća. Mes que un club. Mes que un jugador.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...