subota, 3. rujna 2011.

Cesc zabija više nego ikad


Od kada se vratio u Barçu, Cesc Fabregas je pogađao protivničke mreže češće nego u vremenu dok je igrao za Arsenal. Osim golova koje je postigao za klub, također je pogodio dva puta za reprezentaciju Španjolske u sinoćnjem meču protiv Čilea.
Igrao se Gamper Kup protiv Napolija kada je Cesc po prvi puta postigao gol za seniorski tim Barcelone. Od tada, Fabregas je jedan od najučinkovitijih igrača u momčadi kada gledamo postignute golove po minutama provedenim na terenu.
Messi dijeli asistencije
Nije mu trebalo dugo da postigne prvi pogodak u nekoj do službenih utakmica. U Monacu je Fabregas lijepo primio loptu na prsa te je zakucao iza leđa Heltona i tako osigurao Barceloni drugi trofej u novoj sezoni – Superkup Europe. Njegov kolega iz juniorskih dana, Messi, ga je sjajno poslužio kod tog pogotka što je potvrdilo koliko dobro se slažu ova dvojica čarobnjaka. Argentinac je bio taj koji je Cescu asistirao i za prvi pogodak u La Ligi i to protiv Villarreala, a ovaj je lijepo zaobišao gostujućeg golmana i pogodio za uvjerljivo vodstvo neposredno poslije početka drugog dijela.
Golovi za reprezentaciju
Ovog petka je Cesc u Švicarskoj ponovno demonstrirao svoje golgeterske sposobnosti. Postigao je dva gola protiv Čilea, a kod prvog ga je sjajnim pasom poslužio Andres Iniesta. Cesc je zaslužan i za pobjedonosni gol, jer je na njemu napravljen jedanaesterac kojeg je on, nakon obrane golmana, iz odbijanca pretvorio u gol.
Promjena uloge
Osim broja 4 na leđima, nema puno zajedničkih stvari koje vežu današnjeg Cesca i onog Cesca iz vremena kada je igrao za Arsenal. Fabregas je bio centralni graditelj igreTopnika, a djelovao je iza napdača (Walcotta, Van Persiea i Arshavina). Međutim, u Barceloni on igra mnogo ofenzivniju ulogu, što donosi jako dobre rezultate. Golgeter Cesc se vratio!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...