srijeda, 7. rujna 2011.

Gradi se nova Palau Blaugrana

Jordi Moix, direktor FC Barcelone za ekonomiju i strateška pitanja objavio je odluku Uprave o gradnji nove dvorane za košarkaški tim kao i mogućnosti proširenja Nou Campa za još 10000 mjesta. Gradnja nove Palau Blaugrane počet će naredne godine i bit će spremna za sezonu 2015/16. Cijena ovog projekta bit će oko 75 milijuna eura i klub već traži sponzora po kojem će dvorana dobiti ime.
Prema riječima Moixa, klub će razmotriti prijedlog o proširenju Nou Campa i odluka će ovisiti o prodaji godišnjih karata. U slučaju da se uprava odluči na proširenje nogometnog stadiona, minimalna cijena iznosit će 70 milijuna eura. Osim ova dva projekta, u planu je i gradnja "Future Espai Barcelona", na mjestu između Nou Campa i Palau Blaugrane. Na ovom mjestu planirana je gradnja hotela, klupskih ureda, teretana, restorana i prodavaonica. Ovaj projekt koštat će oko 50 milijuna.
U međuvremenu, predsjednik kluba Sandro Rosell izjavio je kako je prezadovoljan projektom "Espai Barcelona" ali i to da će o njemu odlučiti članovi kluba. Barcelona će graditi i novi sportski kompleks na području trening centra Sant Joan Despi koji je ponovo kupljen na kraju prošle sezone. Naime, Laporta je prije odlaska odlučio prodati ovaj kompleks za 21 milijun eura, ali jedina uplata je bila od 1,5 milijuna. Rosell u Uprava odlučili su kupcu vratiti taj iznos i ponovo utkupiti ovaj trening centar.
Moix je dodao i to kako je u novu La Masiju protekle sezone uloženo oko 11 milijuna eura.


0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...