srijeda, 21. rujna 2011.

Guardiola: "Valencia izgleda jako snažno"

Atmosfera unutar Barcelonine svlačionice znatno se popravila nakon subotnjeg 8:0 slavlja nad Osasunom, no pred momcima Josepa Guardiole nalazi se novi izazov. 
Srijeda je rezervirana za dvoboj petog kola protiv Valencije...


U najavi ovog susreta 40-godišnji je stručnjak navijačima poručio kako bi bilo suludo očekivati laku pobjedu kao što je bila ona posljednja. Valencija, smatraGuardiola, pripada skupini najtežih protivnika na koje Barcelona može naletjeti u domaćem prvenstvu, tim više što sastav Unaija Emeryja drži čelnu poziciju nakon tri odigrana dvoboja.
"Valencia je lider našeg prvenstva i u ovom trenutku izgledaju zaista snažno. Odlazimo na zahtjevno gostovanje u jednu izvanrednu atmosferu. Važnije od toga, čeka nas protivnik kojeg vodi strateg koji je poznat kako od kadra koji posjeduje uvijek izvlači njegov maksimum."
U trenutku redovnog druženja s predstavnicima medija Guardiola još nije znao u kojem će sastavu i formaciji katalonska momčad istrčati na teren. "Nije toliko važno hoćemo li otraga igrati s trojicom ili četvoricom igrača već da što ranije pronađemo balans koji će nam zatim donijeti naš napadački stil igre i posjed lopte."
Protiv Osasune posljednju je liniju činilo svega tri igrača, no tako nešto za gostovanje na Mestalli moglo biti biti preopasno. "Tako nešto protiv Valencije, na njenom terenu, moglo biti biti previše rizično. Niti jedan sustav nije nepogrešiv. Konačnu odluku donijet ću na dan utakmice."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...