srijeda, 21. rujna 2011.

Najava: Valencia CF - FC Barcelona

Nakon što je bilo problema na startu Primere i odgođenog prvog kola zbog dobro poznatog štrajka sada se takmičenje u Primeri sve više zahuktava. Tako će se i 5. kolo Primere igrati sredinom ovog tjedna. Poslije nešto lakše utakmice kod kuće kada je Barcelona demolirala Osasunu, sada slijedi jedno veoma teško gostovanje i to lideru na tablici. Barcelona u okviru ovog kola ide na noge Valenciji.

Utakmica se igra danas (srijeda) na stadionu Mestalla u Valenciji sa početkom u 22:00 sata. Sudac ove utakmice će biti poznati Carlos Velasco Carballo koji je zanimljivo svoj sudački debi u Primeri napravio 2004. godine kada je sudio utakmicu između Barcelone i Seville (2:0).
Barcelona se trenutno nalazi na trećem mjestu na tablici s ukupno osvojenih 7 bodova i zaostaje za vodećom Valencijom dva boda budući da je Valencia na početku prvenstva ostvarila maksimalan učinak. U ovoj utakmici će Barcelona pokušati pobjediti i preteći Valenciju na tablici. Zanimljivo da Barcelona na početku Primere ima fantastičnu gol razliku gdje su u tri odigrane utakmice postigli 15 golova a primili samo 2 gola i to ona 2 na gostovanju kod Sociedada u San Sebastianu. Na raspolaganju za ovu utakmicu Guardiola neće imati ozlijeđene od ranije Sancheza i Iniestu, dok Pique koji se oporavio od ozljede i trenirao sa ekipom ipak nije dobio zeleno svjetlo za ovo gostovanje kod Valencije. 
Najvjerojatnije je da će se Pique na teren vratiti u idućem kolu kada Barcelona dočekuje Atletico iz Madrida. Posljednji trening pred putovanje u Valenciju, Guardiola je održao jučer u 18 sati a trening je bio zatvoren za javnost. Na put u Valenciju, Guardiola će povesti svih 18 spremnih prvotimaca. Ekipa putuje u srijedu na dan utakmice avionom u 11 sati sa aerodroma El Prat. Popis pozvanih igrača za današnju utakmicu izgleda ovako: Valdes, Pinto, Alves, Adriano, Abidal, Maxwell, Fontas, Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi, Fabregas, Keita, Thiago, Messi, Pedro, Afellay, Villa.
Barcelona i Valencia su dosada u Primeri odigrali ukupno 152 meča. U ovim dvobojima je uspješnija Barcelona što potvrđuje i statistika jer je Barcelona pobjedila u 75 mečeva, Valencia je slavila u njih 40 dok je 37 utakmica završeno neriješenim rezultatom. Na Mestalli je odigrano 76 susreta i po 30 pobjeda imaju i Valencia i Barcelona dok je 16 susreta završeno neriješenim ishodom. Zanimljivo je da od kada je Barcelonu preuzeo Guardiola, ona nije izgubila u 6 utakmica igranih protiv Valencije. Prošle sezone je Barcelona slavila u oba susreta i to kod kuće 2:1 (Puyol i Iniesta) i u gostima sa 1:0 (Messi). Također vrijedi napomenuti da će ovo biti dvoboj trenutno dva vodeća strijelca Primere, Soldada i Messija sa postignutih 5 golova.
Valencia je kao što smo već napomenuli ovu sezonu u Primeri otvorila fantastično i vezala tri pobjede. Pobijeđeni su Racing, Atletico Madrid i Sporting Gijon. Uz gol razliku od 6 datih i 3 primljena gola i to sva tri u prvom kolu protiv Racinga kada je bilo 4:3 za ekipu Unai Emeryja. Nažalost ova se forma nije nastavila u Ligi prvaka sredinom prošlog tjedna kada je Valencia na gostovanju kod Genka uzela samo bod (0:0). Ali ne sumnjamo da će Valencia popraviti utisak već u drugoj utakmici grupne faze.
Valencia se ovo ljeto veoma dobro pojačala iako ih je napustio vjerojatno ponajbolji igrač ekipe Juan Mata koji je otišao u Chelsea. Od značajnijih dolazaka tu su Victor Ruiz, Pablo Piatti, Adil Rami, Dani Parejo, Diego Alves, Antonio Barragan i Sergio Canales, dok su klub pored spomenutog Mate napustili Dominguez, Joaquin, Manuel Fernandes, Renan, Navarro, Del Horno, Vicente i Cesar Sanchez.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...