nedjelja, 4. rujna 2011.

Cesc: "Ovu sreću ne bih mijenjao nizašto"

Cesc Fabregas, ovoljetno pojačanje Barcelone, već je imao priliku da osjeti žar clasica, ali je mišljenja da to ne može uništiri atmosferu u reprezentaciji Španjolske koja je ujedinjenija više nego ikada.
Cesc ne želi pričati ni čuti za rasprave i tučnjeve koje su se dogodile tijekom clasica u Superkupu, čak je i sam osjetio žar borbe velikih rivala, kada ga je Marcelo pokosio na terenu, i tako zaradio crveni karton. 
"Mislim da je previše kontroverzi kada su ove utakmice. Kada igraju Barcelona - Real Madrid svatko želi pobijediti za svoj klub, i ne možete protiv toga. Dogodile su se razne akcije tijekom utakmice, ali mi smo svi prijatelji u i branimo boje iste reprezentacije. To nikada niko neće moći promijeniti i zato je najbolje završiti s tom temom jednom zauvijek. Moramo biti ujedinjeniji više nego ikada ako želimo ponoviti uspjehe sa EURA i Svjetskog prvenstva", rekao je Cesc.
Osvrnuo se i na probleme u obrani koje ima reprezentacija, ponajviše zbog nedostatka Carlesa Puyola i Gerarda Piquea. Cesc je branio važnost svojih prijatelja za reprezentaciju, ali je također istakao kako imaju adekvatne zamjene za njih dvojicu. 
"Oni su veliki stoperi, kao što i znate. Nedostaju nam i u klubu. No tu su uvijek veliki igrači koji mogu doprinijeti timu. Nećemo tražiti isprike. Mi smo svjetski prvaci, ovo smo što jesmo ne zbog dva stopera, nego zbog cijele ekipe. Oni su bitni, ali ostali igrači mogu napraviti velike stvari ", objasnio je.
Pohvalio je nastup svog kolege Andresa Iniesta protiv Čilea, smatra kako je on bio ključni igrač za pobjedu u toj utakmici. Njegove vrijednosti su nešto što svako cijeni, veliki je igrač i čovjek, isto smatra i Cesc.
Fabregas je svjestan kako je izazvao mnogobrojne polemike u klubu, ali samim tim i u reprezentaciji, zbog činjenice da je u odličnoj formi, te da ga oba trenera žele iskoristiti u prvom timu. On je spreman da igra poziciju koja mu se odredi, samo kako bi pomogao svojim timovima.
Na kraju je Cesc izjavio kako se nada boljim sezonama i igrama, jer je jako sretan i ne bi tu sreću mijenjao nizašto na svijetu. Također je rekao kako očekuje bolji život na Camp Nou pred sobom iz jednog pomalo praznovjernog razloga, što mu na dresu sada piše "Fabregas", a ne "Cesc" kako je pisalo nekada davno dok je igrao kao klinac u La Masiji.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...