nedjelja, 18. rujna 2011.

Barcelona rastavila Osasunu na proste faktore

Nakon dva vezana remija, protiv Sociedada i AC Milana, mnogi su govorili da je Barcelona zapala u krizu, ali demant ove tvrdnje stigao nam je večeras. Pepovi momci su sa ubjedljivih 8:0 savladali ekipu Osasune.
Prvu priliku da dođe u vodstvo imala je gostujuća ekipa. Abidal je izgubio loptu blizu gola Victora Valdesa, a ona je došla do jednog igrača Osasune. No, Sergio Busquets je sjajnim klizećim startom loptu izbacio u korner. U 5. minuti prva prava prilika za Barcelonu i prvi gol. Dani Alves je sjajnom loptom pronašao Messija, koji pogađa za vodstvo Barçe od 1:0. Ni nakon ranog vodstva Barcelona nije stajala. Messi i Villa nisu iskoristili šanse da svoju ekipu dovedu u vodstvo od 2:0, ali zato Cesc jeste. Bio je ovo njegov treći ligaški gol za Barcelonu.
U 25. minuti Cesc je imao priliku postići njegov drugi gol u večerašnjoj utakmici, ali je njegov šut obranio golman gostiju. Nedugo nakon ove prilike, Abidal je glavom pucao izvan okvira gola. O tome kako je Barcelona igrala najbolji govori podatak da su u 26. minuti imali posjed lopte od čak 85%. Na novi gol Katalonaca čekali smo do 34. minute, kada je Villa na asistenciju Abidala pogodio za 3:0. Samo dvije minute kasnije, isti igrač je zbog prekršaja zaradio žuti karton. Do kraja prvog poluvremena još su dvije lopte odsjele u mreži gostiju. Prvo je u 40. minuti Roversio pogodio vlastitu mrežu, nakon što je Villa sjajno prošao po lijevoj strani. Samo minutu kasnije, Cesc je asistirao Messiju za njegov drugi gol u večerašnjoj utakmici.
I na početku drugog poluvremena gledali smo sliku kao i u prvom dijelu utakmice. Barcelona je igrala sjajno, a prvu pravu priliku imao je Messi u 50. minuti. Alves ga je sjajno pronašao, ali je on glavom pogodio vratnicu. Xavi se u 57. minuti upisao u listu strijelaca, i to na način kakav dolikuje velikim majstorima, kakav je i on sam. Messi mu je poslao odličnu loptu, a on ju je lobom Fernandeza pospremio u mrežu. Ni ovdje nije bio kraj mukama golmana Osasune. Do kraja utakmice je još dva puta vadio lopte iz mreže. U 77. minuti Villa je postigao njegov drugi gol večeras, a asistenciju je upisao, večeras odlični, Cesc Fabregas. Osmi bio je djelo Lea Messija, kojem je ovo bio prvi hat-trick u novoj sezoni. Ponovo je aasistent bio Fabregas. Imala je Barcelona prilike da sa još nekoliko golova počasti goste iz Pamplone, ali svoje šanse nisu iskoristili.
Priliku da ostvari novu pobjedu ekipa Pepa Guardiole imat će već u srijedu, kada će gostovati na Mestalli. Ukoliko ponove igru od večeras, teško je vjerovati da će Valencije uspjeti nešto više napraviti.














0

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...