subota, 3. rujna 2011.

Puyol spreman za utakmicu protiv Milana


Carles Puyol je konačno ugledao svjetlo na kraju tunela u kojem se našao nakon što je zaradio ozlijedu i početkom lipnja operirao lijevo koljeno. U zadnjih 37 utakmica Barcelone, Puyol je nastupio samo četiri puta, što je vrlo nezavidna situacija za prvog kapetana Barcelone, jednog od ključnih igrača na terenu i u svlačionici. Ni u ta četiri susreta nije bio u potpunosti spreman za igru, ali bez obzira na to želio je pomoći svom timu da ostvari što bolji rezultat. Bile su to tri utakmice protiv Madrida, te finale Lige prvaka.
Iako još uvijek nije dobio zeleno svjetlo od liječnika kluba, kapetan Barcelone je uspješno odradio zadnja tri treninga s igračima Barçe B i igračima prvog tima, koji su ostaliu Barceloni, dok veliki broj ostalih igrača ispunjava reprezentativne obaveze.
S ovakvim ritmom, kojeg je zadao sam sebi od početka priprema za oporavak, Puyol bi se mogao naći na listi pozvanih za narednu utakmicu Barcelone u Španjolskoj ligi, protiv Real Sociedada. Međutim, vrlo je vjerovatno da neće biti starter u toj utakmici, ali bi mu Pep Guardiola mogao pružiti nekoliko minuta u igri. Već 13. rujna, kad Barça igra prvu utakmicu nove sezone Lige prvaka, protiv Milana, Puyol bi mogao igrati od prve minute.
U ovim trenutcima obrana Barcelone je znatno oslabljena zbog brojnih ozljeda u timu, te bi tako povratak Puyola bila odlična vijest za Guardiolu i njegove suigrače, kojima će se tako pridružiti jedan od ključnih igrača na terenu.
Ozlijede Maxwella, koji je već počeo grupne treninge, te Piquea i Adriana, koji i dalje obavljaju zasebne tretmane, su poremetili planove trenera u zadnjim utakmicama. Protiv Villarreala Guardiola je igrao s tri igrača u obrani, od kojih je jedini čisti branič bio Eric Abidal, i iako je tim ostvario visoku pobjedu, povratak Puyola je vrlo važan za tim.
Sivi dani su iza Puyola i nakon što je prošao jedan od najgorih perioda u svojoj karijeri, njegov povratak na teren je vrlo blizu.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...