subota, 24. rujna 2011.

Najava: FC Barcelona - Atlético Madrid

Ovog vikenda u španjolskoj Primeri je na rasporedu 6. kolo. Derbi i najzanimljivija utakmica ovog kola se igra u Barceloni na Nou Campu gdje domaćin Barcelona dočekuje ekipu Atletica iz Madrida. Bit će to duel ekipa čiji su međusobni susreti uvijek zanimljivi i prepuni golova.

Barcelona ulazi u ovaj meč nakon remija u gostima kod Valencije, dok Atletico ulazi sa nešto boljim raspoloženjem budući da su u prošlom kolu na svom terenu isprašili Sporting Gijon sa 4:0. Utakmica ova dva tima igra se danas (subota) na Nou Campu sa početkom u 22 sata. Španjolski savez je odredio da će ovu utakmicu suditi Carlos Delgado Fereiro koji je svoj debi u Primeri napravio 2006. godine.
Barceloni nije pomogla ni ubjedljiva pobjeda protiv Osasune kako bi vratila samopouzdanje i prekinula malu rezultatsku krizu. U posljednjem kolu Barcelona je još jednom remizirala, ovaj put u gostima kod Valencije (2:2). Međutim, rijetko tko može reći da je neriješen na vrućem stadionu kod Valencije loš rezultat, ali slabosti koje je Barcelona pokazala u tom meču mogu sigurno malo zabrinuti navijače. Guardiola se već okrenuo narednom kolu i utakmici sa Atleticom u subotu. Naravno cilj je osvojiti sva tri boda i držati korak za vodećom ekipom na tabeli. Kao i u prošlom kolu Guardiola na raspolaganju neće imati dvojac Alexis Sanchez i Andres Iniesta. 
Ovom dvojcu se sada tu pridružio i Ibrahim Afellay koji se u četvrtak na trening ozlijedio i na terenu ga neće vjerojatno biti dugih 6 mjeseci. Nadamo se da će Afellay ovo izdržati, i što prije i bolji se vratiti. Ipak da ne bude sve tako crno u tim se najvjerojatnije vraća Gerard Pique koji se oporavio od ozljede i par dana već normalno trenira sa ostatkom grupe. Ovo je veoma važno za Guardiolu jer će njegovim povratkom obrana biti stabilnija što u zadnjih par utakmica baš i nije bio slučaj.
Također ovih dana na treninzima sa prvim timom su trenirali i igrači B tima Cuenca, Deulofeu i Muniesa. Prva dvojica bi mogli biti i u prvih 18 budući da su ofenzivci a Barcelona je trenutno ostala kratka na tim pozicijama jer su dva igrača ozlijeđena (Afellay i Sanchez).
Barcelona i Atletico su do sada u Primeri odigrali 148 međusobnih susreta. Barcelona je nešto bolja u tim dvobojima budući da ima 62 pobjede, uz 34 remija i 52 pobjede Atletica. Posebno je Barcelona superiorna na svome terenu gdje su odigrali 74 međusobna meča. Barcelona je slavila 43 puta, Atletico 14 puta, dok je 17 susreta završeno neriješenim rezultatom. Prošle sezone Barcelona je slavila u oba dvoboja i to kod kuće sa 3:0 (Messi x3) i u gostima 1:2 (Messi, Pique) u utakmici poznatoj po divljačkom startu Ujfalušija nad Messijem.
Atletico na čelu sa trenerom Manzanom je u ovu sezonu ušao sa poprilično izmjenjenim timom u odnosu na prošlu sezonu. Kao takvi nisu startali baš dobro gdje su u prve dvije tekme u Primeri remizirali kod kuće sa Osasunom (0:0) i izgubili kod Valencije (1:0). Nakon toga ekipa je proigrala i ostvarila tri uzastopne pobjede, dvije u ligi i jednu u Euroligi. Sve tri pobjede su ostvarene kod kuće i to nad Celticom (2:0), Racingom (4:0) i Gijonom (4:0). Trenutno se nalaze na 8. mjestu tablice sa osvojenih 7 bodova baš kao i njihov ljuti rival Real Madrid. Najbolji strijelac ekipe u Primeri je pojačanje Radamel Falcao koji sa 5 postignutih golova dijeli mjesto prvog strijelca u Primeri sa Messijem i Soldadom.
Kao što smo već napomenuli Atletico je pretrpio velike izmjene u ekipi. Ovo ljeto se trošilo dosta ali se i još više zaradilo na transferima. Osim već spomenutog Falcaa, od važnijih pojačanja tu su Miranda, Adrian, Tiago, Silvio, Gabi, Arda Turan, Diego, Curtois i Pacheco. Međutim važno je spomenuti da je Atletico izgubio tri najvažnija igrača u prošloj sezoni. Iz kluba su otišli David de Gea, Kun Aguero i Diego Forlan.
Osim njih klub je još prodao igrače kao što su Ujfaluši, Elias, Balde i Julio Alves. Sigurno je da će Atletico uprkos gubitku važnih igrača, uz ova nova pojačanja ostvariti plasman u vrh tabele španjolske Primere. Za meč sa Barcelonom Manzano neće moći računati na Silvia zbog ozlijede, dok je također za ovu utakmicu upitan nastup Brazilca Diega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...