četvrtak, 15. rujna 2011.

Faus: "Smanjili smo dug, ali situacija je delikatna"

Potpredsjednik financija kluba je uzeo vremena da objasni stanje na računu Barçe i rekao da ima još mnogo posla da se obavi na ovom području.

Javier Faus, izjavio je da se klub još uvijek nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji, unatoč činjenici da su smanjili dug za 15%.

Klub sa Nou Campa je prošle godine „bio u crvenom“ za čak 430.000.000 €, a Iako je taj iznos smanjena na 364.000.000 €, Faus smatra da ima još posla da se obavi na tom polju.
"Slijedili smo stroga pravila i uspjeli smo smanjiti dug, ali smo još uvijek u delikatnoj situaciji. Dug je još uvijek previsok za nas, pa bi mogao da nam diktira budućnost", izjavio je Faus za službenu stranicu kluba.
"To nije dug koji želimo i moramo ga smanjiti na održive razine u odnosu na novčani tok generiran od kluba. Nastavit ćemo raditi na tome. Ne možemo sebi priuštiti da dugujemo toliki novac bankama i moramo generirati više prihoda", rekao je Faus.
Osvajač Lige prvaka potrošio je više od 60 milijuna € ovog ljeta, kako bi u svoje redove doveli Cesca Fabregasa i Alexisa Sancheza, dok su igrači kao što su Bojan Krkić, Oriol Romeu i Jeffren Suarez prodani.

FC Barcelona - Prezentacija financijskog stanja

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...