petak, 2. rujna 2011.

FOTO: Guardiola se vratio vođenju treninga


Trener Barcelone se vratio vođenju treninga, nakon što je posljednja dva propustio jer je  prisustvovao  forumu najboljih svjetskih trenera, koji se svake godine organizuje pod okriljem  UEFA-e. Pique i Adriano su nastavili trenirati odvojeno od grupe.
Posljednji trening prvog tima Barcelone u ovoj sedmici se održao uz prisustvo Pepa Guardiole, koji je propustio zadnja dva treninga, jer je prisustvovao forumu koji se održao u Nyonu. Zbog odsustva velikog broja igrača prvog tima koji se nalaze na reprezentativnim okupljanjima, trening su u velikoj većini odradili igrači Baçe B, koji su se pripremali za utakmicu koju igraju u nedjelju sa početkom u 18h, protiv Cartagene.
Pet igrača prvog tima

Zbog odsustva čak 14 igrača prvog tima, na današnjem treningu koji se održao na Ciutat Esportivi,  terenu broj 2, je bilo pet prvotimaca i to: Fontàs, Pinto, Maxwell, Puyol, i Afellay, s tim da se posljednja trojica i dalje oporavljaju od ozlijeda. Ozlijeđeni Gerard Pique i Brazilac Adriano Correira su i danas nastavili sa oporavljenjem od zadobivenih ozlijeda, te su zbog toga radili odvojeno od grupe.

Pauza do utorka

Prvi tim će nakon današnjeg treninga imati tri dana odmora. Treningu će se vratiti u utorak u 9:30h. Sljedeća utakmica koju će Barça odigrati jeste protiv Real Sociedada, na gostujućem terenu u subotu (18h), što će ujedno biti i druga ligaška utakmica ove sezone.







0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...