nedjelja, 11. rujna 2011.

Eric Abidal, sretan rođendan!

Defenzivac Barcelone i reprezentacije Francuske, Eric Abidal danas slavi svoj 32. rođendan. Abidal je prošle sezone odigrao ogromnu ulogu u "krpljenju" rupa uzrokovanih odsustvom Carlesa Puyola, igrajući veliki broj utakmica na poziciji stopera.
Eric Abidal se Barceloni pridružio u ljeto 2007. godine. Francuz je u prvoj sezoni upisao 30 ligaških nastupa, 10 u Ligi prvaka te 6 u Kupu Kralja, a mjesto na lijevom beku dijelio je sa Sylvinhom, iako ga je ponekad Frank Rijkaard koristio i na poziciji stopera. Na kraju sezone nastupi je za Francusku na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj.
U sezoni 2008/09 osvojio je velik broj trofeja sa Barcelonom, ali to je također bila nesretna godina za Abidala. Prvo se ozlijedio u utakmici protiv Espanyola nakon koje je propustio 8 tjedana, a onda, nakon što se vratio, je u polufinalu Lige prvaka i Kupa zaradio suspenziju pa nije imao pravo nastupa u finalu u Rimu odnosno u Valenciji. Ukupno je odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima. U sezoni 2009/10 dosegao je vrhunac svoje forme, postigao je nekoliko odličnih asistencija ali je opet izbivao sa terena zbog ozlijede. Ukupno je odigrao 17 utakmica u Ligi te 8 u Ligi prvaka.
Baš kada je doživljavao najbolje trenutke svoje nogometne karijere, u ožujku mu je dijagnosticiran tumor jetre. Za manje od dva mjeseca Abidal se vratio na zelene terene, a dobio je čast da podigne trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka, nakon što je Barcelona u finalu sa 3:1 savladala Manchester United.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...