nedjelja, 25. rujna 2011.

Petarda upala i Atlético Madridu

Nakon visoke pobjede Reala, na jednak način odgovorili su i njihovi najveći rivali. Barcelona je Atleticu dala pet golova, a tri pogotka postigao je sjajni Lionel Messi.

Derbi kola španjolske lige igrao se na Camp Nou gdje su snage odmjerile momčadi Barcelone i Atletica iz Madrida. Barcelona je sredinom tjedna remizirala u Valenciji, a Atletico je s visokih 4:0 bio bolji od Sportinga.
Od prve minute vidjeli smo nekoliko prilika na obje strane. Prva je zaprijetila Barcelona, Sergio Busquets glavom je gađao preko gola. Samo minutu kasnije Atletico je uzvratio, Tiago je pogodio gredu.
Katalonci su poveli u devetoj minuti. Xavi je sjajno pronašao Davida Villu koji se rješava čuvara i mirno šalje loptu u gostujuću mrežu. Samo pet minuta kasnije Barcelona je udvostručila svoje vodstvo. Nakon dobre kombinacije Fabregasa i Pedra, Leo Messi je uputio udarac, vratar Atletica je obranio, a lopta je pogodila gostujućeg stopera Mirandu i završila u golu.
Već u 26. minuti Guardiolina momčad je imala prednost od 3:0. Argentinski čarobnjak Leo Messi pokazao je dio svojih čarolija i nakon sjajnog driblinga vara tri gostujuća igrača i po treći put šalje loptu u mrežu Atletica. Do kraja poluvremena Barcelona je dominirala, a potrebno je izdvojiti sjajan pokušaj Fabregasa koji je udarcem izvan šesnaesterca pogodio gredu. Nakon toga otišlo se na odmor.
U nastavak utakmice Blaugrana je ušla kao i u prvome poluvremenu. Dominirala je i stvarala daleko više prilika od gostiju iz Madrida, a Atletico je svoje nade najviše polagao u napadački dvojac Diego - Falcao.
Barcelona je najviše prijetila preko Messija i Davida Ville, dok gosti nisu imali pravu priliku kojom bi mogli zaprijetiti aktualnim prvacima Europe. Barcelona je 70% vremena imala loptu u svojim nogama, a to je okrunila s dva pogotka u nastavku.
Messi je najprije u 78. minuti nakon solo prodora postigao svoj drugi pogodak i četvrti za Barcelonu, a petarda i hat-trick upotpunjeni su u posljednjim minutama utakmice kada je Messi nakon dobre kombinacije sa Villom postavio konačni rezultat.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...